Meedenken en praten: Tipmooibernheze.nl

BERNHEZE - Hoe denk jij over duurzaamheid in Bernheze? Is het woningaanbod voldoende in de gemeente? En zijn de veranderingen in de zorg voldoende belicht? Het zijn slechts een paar vragen waar we binnenkort wellicht het antwoord op weten. Althans, hoe de burgers hierover denken. Meldt je, in enkele minuten, aan als respondent en doe mee.

Inwonerspanel
Bernheze Media werkt samen met onderzoeksbureau TOP-onderzoek, welke inwonerspanels uitvoert. Rian van Schijndel: “Burgers van Bernheze kunnen zich inschrijven voor het panel, waarna ze regelmatig een enquête ontvangen. Door middel van deze enquête kan de burger meedenken en meepraten over de gemeente. Op deze manier kunnen wij als krant nog dichter bij de burger komen te staan.” De resultaten tot nu kunt u lezen op www.tipmooibernheze.nl

De enquêtes
De deelnemende inwoners krijgen ongeveer een keer per maand een enquête toegestuurd. Martijn Hulsen van TOP-onderzoek: “Met ons burgerpanel willen wij weten wat er speelt bij de gemiddelde inwoner uit Bernheze. We hanteren een brede uitgangspositie, waar jong en oud gebruik van kan maken. Door de uiteenlopende vragen, is het voor alle deelnemers interessant om mee te praten. Het invullen van een enquête duurt enkele minuten en de onderwerpen zijn sterk afhankelijk van de actualiteit.”

Representativiteit 
Om het onderzoek representatief te maken, zijn er een minimaal aantal respondenten nodig. Martijn: “We moeten ervoor zorgen dat de steekproef representatief is. De groep ondervraagden moet een juiste en goede afspiegeling van de gehele bevolking in Bernheze zijn. Dit toetsen we op allerlei factoren; zoals leeftijd, gezinsopbouw en culturele activiteiten. Mochten er bepaalde groepen mensen onderbelicht zijn in het panel, dan wordt er specifiek naar deze doelgroep gezocht, bijvoorbeeld via sociale media en via drukwerk. We kunnen vragen wegleggen per kern en kunnen resultaten bekijken per leeftijd, per kern, per geslacht en ga zo maar door. Alles is mogelijk.”

Meedenken, meepraten 
TipMooiBernheze.nl. Wil je meedoen? Ga dan naar www.tipmooibernheze.nl en meld je aan!

Gratis – Anoniem –  In 3 minuten

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl