Kris Roemers nieuwe directeur De Pas

HEESCH - “Heesch kan niet zonder een gemeenschapshuis, een huiskamer waar je terechtkunt om te ontmoeten. Een inspirerende voorstelling, een leuk boek, een creatieve cursus, om gezellig koffie te drinken of omdat je maatschappelijke vragen hebt waar je graag een antwoord op wilt.” Kris Roemers heeft een duidelijk beeld voor ogen als hij praat over de ontwikkelingen bij CC De Pas tot een DNI, De Nieuwe Instelling, waar ook De Eijnderic deel van gaat uitmaken. En waar de bibliotheek, de KBO en veel meer verenigingen en instellingen een plekje gaan krijgen. 

Sinds vorige week is Kris Roemers de nieuwe directeur van CC De Pas. Hij was al directeur van De Eijnderic en heeft de opdracht om een mooie DNI neer te zetten. “Ik vind het een eer om deze opdracht te mogen uitvoeren”, zegt hij tijdens een kopje koffie in CC De Pas. 

Prachtige instelling
“De Pas is een prachtige instelling, met geweldige mogelijkheden. Samenvoegen met De Eijnderic maakt de mogelijkheden bijna eindeloos. Naast het ontmoeten, is hier straks de bieb, de theaterfunctie en de creatieve, educatieve functie. Samen met de gemeente zijn er kansen om sociale partners te huisvesten. De huiskamer zal druk worden bezocht. Ik vind het logisch om de balie en loketfunctie dan uit te breiden met een informatiepunt. Zo krijg je een centrum met kennis waar de hele gemeenschap voordeel van heeft.” 

Veel kwaliteiten
In de afgelopen week heeft Kris al kennis gemaakt met veel medewerkers. “De medewerkers geven mij vertrouwen voor de toekomst. Ik proef heel veel wil om te veranderen. En ik zie heel veel kwaliteiten. Er gaan zaken veranderen, dat realiseert iedereen zich. Mijn doel is ook dat de trots op de 'oude Pas' weer terugkomt!” 

Kris Roemers is 44 jaar, startte zijn (muzikale) carrière als dirigent en componist en won hiermee meerdere prijzen. Al ruim tien jaar stuurt hij diverse culturele organisaties aan in veranderprocessen. Kris is getrouwd en heeft drie kinderen. 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl