Nieuwe route Hop-On Hop-Off bus Heesch

HEESCH - Na de introductieperiode van vijf maanden is onlangs de route van de gratis Hop-On Hop-Off bus in Heesch aangepast. Dankzij de nieuwe route wordt de reistijd verkort en worden meer locaties bezocht. Ieder uur maakt de bus zijn vaste ronde binnen de dorpsgrenzen, van maandag t/m zaterdag. Iedereen mag in- en uitstappen langs het parcours. Men hoeft alleen maar de hand op te steken, en de chauffeur stopt op de eerste de beste veilige plek. Er zijn dus geen vaste haltes.

Meer locaties
Vertrok de bus eerder pas om 10.00 uur, inmiddels is dat een uur vervroegd naar 9.00 uur. Om 17.00 uur wordt de laatste ronde beëindigd. Tijdens ieder uur, met vertrek vanaf de Cereslaan, worden drie lussen gereden. Dit betekent dat in het uur meerdere locaties ook meerdere keren bezocht worden. Zo worden de Misse, Heelwijk, Gezondheidscentrum Gildestraat en Gezondheidscentrum Ceres enkele keren per uur aangedaan. Deze laatstgenoemde zal vanaf februari aanstaande haar deuren openen, want dan wordt fase 1 opgeleverd. Bovendien wordt voortaan ieder uur het populaire Bomenpark bezocht.

Nooit meer wachten
Dankzij de diverse aanpassingen in de route en door al vanaf 9.00 uur te starten verwacht Stichting Aangenaam Heesch dat nóg meer inwoners en bezoekers van Heesch van de bus gebruik gaan maken. Dagelijks maken al gemiddeld 11 mensen gebruik van het initiatief, en de stichting ziet dat aantal graag toenemen. Door verfijning van de route, de naderende opening van Ceres én meer communicatie over de bijzonderheden verwacht zij dat sowieso het gebruik verder toe zal nemen. Zij heeft echter nog een extra initiatief in petto, want binnenkort kan iedereen online ‘real time’ zien waar de bus zich bevindt.

Momenteel wordt voorbereid dat iedereen op de internetsite www.aangenaamheesch.nl waar kan nemen of de bus al bijna is aangekomen op de locatie waar men zich bevindt. Zo kunnen reizigers het perfecte moment kiezen om in te stappen. Wachten behoort dan tot de verleden tijd. Ervaar zelf eens het gemak van de gratis bus, en stap gerust in.

Meer info & plattegrond...klik hier

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl