Fioretti College organiseert ‘Week van de Liefde’

BERNHEZE - Je waardering uitspreken of een compliment geven aan de ander, dat gebeurt lang niet altijd. Onze maatschappij kan best wat meer aandacht, begrip en liefde gebruiken. School is dé kweekvijver voor deze vriendelijke gebaren. Valentijnsdag komt er weer aan; een mooi moment hier aandacht op te vestigen. Ilse van Boekel en Saskia van den Hoogen, beiden docent op het Fioretti College in Veghel, hebben het initiatief genomen om op hun school de ‘Week van de Liefde’ te organiseren. 

Activiteiten
“We gaan onze leerlingen in de week van 10 t/m 14 februari extra stimuleren om lief te zijn voor de ander. Een complimentje geven aan een vriend(in), een tas dragen, de deur open houden voor een docent, zomaar iets vriendelijks zeggen tegen een voorbijganger of een plagerijtje inslikken”, illustreert Ilse van Boekel. “Tijdens de mentorlessen gaan we aansprekende activiteiten draaien”, geeft Saskia van den Hoogen aan. “Denk aan ‘Je geheime vriend’ of ‘Hoe geef en ontvang je een compliment’.” 

Rozenactie
Maar er staat nog meer te gebeuren: “We sluiten de week af met een rozenactie”, vertelt Ilse van Boekel. “In de week van 3 t/m 7 februari kunnen alle leerlingen in de grote pauze een roos kopen voor minstens € 0,50 en een lief kaartje schrijven voor iemand, eventueel anoniem. Op Valentijsdag delen we de rozen uit en krijgen hopelijk heel veel klasgenootjes, medeleerlingen, docenten, ondersteuners en ouders een roos.” En wat gebeurt er met de opbrengst? “Die gaat naar Join Us”, geeft Saskia van den Hoogen aan. “Deze stichting brengt jongeren uit de gemeente Meierijstad die zich eenzaam voelen in contact met leeftijdsgenoten. Door ontmoetingsavonden en activiteiten worden ze sociaal sterker. Dat goede doel steunen we graag!”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl