‘Laat je bedrijf bij pech niet in de kou staan’

LOOSBROEK – Ondernemers willen vooral ondernemen. Maar zonder goede voorbereiding op het gebied van belastingzaken en vermogensplanning komt hun bedrijf bij pech in de kou te staan. De Ondernemerstafel van Heeswijk-Dinther maakt starters wegwijs. 

De bijeenkomst vindt woensdag 4 maart van 19.00 tot 21.00 uur plaats bij Heische Hoeve aan de Heideweg 1a in Loosbroek. Starters Succes organiseert de avond voor starters uit Bernheze en Oss die korter dan vijf jaar ondernemen. Dit samen met Ondernemersbelang Heeswijk-Dinther. De gastsprekers zijn Madhu Altena van Wedemeijer en Dielissen Notarissen en Chris-Stan van Daal van Van Soest & Partners accountants & adviseurs. 

Op allerlei manieren kan er zand in de machine van het bedrijf terechtkomen. Wie zich inleest, komt een heel eind, maar weet vaak nog niet wat regelgeving betekent voor zijn of haar situatie. Daar kunnen de sprekers bij helpen. Over wat voor risico’s hebben we het? “Stel dat je verwacht dat je de inkomstenbelasting volgend jaar niet in één keer kunt betalen omdat je moet investeren in je bedrijf. Dan kun je dat bedrag spreiden door een voorlopige aanslag aan te vragen. Daar moet je dan wél aan denken.” En wat te denken van een ondernemer die plotseling wilsonbekwaam wordt? “Als je niet in een levenstestament vastlegt wie op zo’n moment aan zet is, staat je bedrijf stil. Want wie gaat de bedrijfsbeslissingen nemen? Wie gaat de salarissen betalen?” 

Het zijn voorbeelden van de onderwerpen die aan de orde komen: pensioen, arbeidsongeschiktheid, rechtsvormen, ondernemersaftrek, inkomstenbelasting, testament, schenkingen en bedrijfsopvolgingsfaciliteiten

Interesse? Aanmelden kan via www.starterssucces.nl/agenda of door te mailen naar events@starterssucces.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl