Update RIVM Coronavirus

NEDERLAND - Vandaag zijn er 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Overzicht aantallen
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

 

Aantallen opgenomen patienten vanuit gemeente Bernheze:
Ook vandaag rond 14.00 uur maakte het RIVM nieuwe cijfers bekend rondom de besmettingen van het coronavirus. Maar de kaart is gewijzigd en het aantal is opgenomen patiënten vanuit Bernheze. Dit zijn er 64,5 op basis van de kaart. Dit zijn er 4 meer dan gisteren.

Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patienten in Nederland weergegeven. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patientenr, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 208 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op 64,5 inwoners die opgenomen zijn.

De coronakaart, inzicht in verspreiding

De coronakaart geeft inzicht in de verspreiding van het nieuwe coronavirus aan de hand van het aantal in het ziekenhuis opgenomen bevestigde COVID-19 patiënten.
Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De data over het aantal ziekenhuisopnames per gemeente geven in deze fase van de epidemie daarvoor het beste beeld, omdat in de ziekenhuizen meer patiënten getest worden op het coronavirus. Hoe donkerder de kleur, hoe meer mensen woonachtig in die gemeente in het ziekenhuis zijn opgenomen met COVID-19. Daarom is op de kaart vanaf 31 maart het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis te zien in plaats van het aantal positief geteste personen*.  

*Het aantal positief geteste personen geeft in deze fase weinig inzicht omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patienten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, mensen met ernstige bestaande aandoeningen en zorgverleners.

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl