Update RIVM Coronavirus: In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken

NEDERLAND - Vandaag zijn er 308 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 147 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Er zijn grote regionale verschillen in de epidemie. In Nederland zijn tot nu tot 20.549 bevestigde besmettingen gemeld. De meeste mensen die positief zijn getest op het nieuwe Coronavirus wonen in de provincie Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van de provincie Noord-Brabant  (4.799 bevestigde besmettingen). De provincie Groningen is  met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen, 1,1% van het totaal aantal besmettingen, op de voet gevolgd door de provincies Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%). 

Deze verschillen zijn te verklaren doordat de verspreiding van het nieuwe coronavirus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt de epidemie af te vlakken. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag. 

Aantallen opgenomen patienten vanuit gemeente Bernheze: 
Ook vandaag rond 14.00 uur maakte het RIVM nieuwe cijfers bekend rondom de besmettingen van het coronavirus. Dit zijn 74,5 personen in Bernheze. Dit zijn er drie meer dan gisteren.

Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patienten in Nederland weergegeven. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patienten, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 240 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op 74,5 inwoners die opgenomen zijn.

 

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. 

Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt. 

Zie ook COVID-19 in grafieken |  Internationale kaart COVID-19

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl