Update RIVM: Ziekenhuisopnames Bernhezenaren gelijk aan gisteren

NEDERLAND - Vandaag zijn er 237 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Zie ook COVID-19 in grafieken |  Internationale kaart COVID-19 

Aantallen opgenomen patienten vanuit gemeente Bernheze: 
Ook vandaag rond 14.00 uur maakte het RIVM nieuwe cijfers bekend rondom de besmettingen van het coronavirus. Dit zijn net als gisteren 74,5 personen in Bernheze.

Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patienten in Nederland weergegeven. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patienten, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 240 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op 74,5 inwoners die opgenomen zijn.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl