Bibliotheekleden kunnen weer boeken inleveren

BERNHEZE - 8 mei kunnen bibliotheekleden hun geleende boeken inleveren in de meeste Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Dit gaat alleen om inleveren, niet lenen. Op vaste dagen en vaste tijden. De boeken gaan eerst 72 uur in quarantaine en worden daarna weer uitgeleend in verrassingstassen. Alle volwassen leden van de Bibliotheek kunnen deze verrassingstassen aanvragen via www.nobb.nl. Voor jeugdleden wordt binnenkort een andere oplossing bekend gemaakt.

Als gevolg van de landelijke corona-maatregelen zijn de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in ieder geval tot 20 mei alleen online geopend. Of de bibliotheken daarna de deuren weer kunnen openen, is nu nog niet bekend. Voorlopig blijft een boetevrije periode van kracht en geldt er een aangepaste dienstverlening.

Via www.nobb.nl kunnen volwassen leden een verrassingstas in een bepaald genre aanvragen. Deze tas met vier boeken wordt thuisbezorgd. En leden mogen meerdere keren verrassingstassen aanvragen, zo vaak je wilt. Via de website vind je informatie om online te lezen via ThuisBieb-app, LuisterBieb en e-books. Ook op social media zijn de Noord Oost Brabantse Bibliotheken heel actief met digitale Peuteruurtjes, leestips en boekenvlogs.

Om de verrassingstassen goed te kunnen vullen, hebben de bibliotheken boeken nodig. De inlevertijden zijn als volgt:

Bernheze
Heesch: m.i.v. 8 mei op maandag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur
Heeswijk-Dinther: m.i.v. 8 mei op maandag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur


 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl