Update RIVM van donderdag 7 mei

NEDERLAND - Vandaag zijn er 39 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 41.774 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Impact van de landelijke maatregelen om de COVID-19 epidemie te bestrijden

Om het effect van de maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus te volgen, is gekeken naar het moment dat gemelde COVID-19 patiënten ziek werden. Dit is bekeken bij patiënten die uiteindelijk in het ziekenhuis opgenomen moesten worden. Zie nieuwsbericht

BERNHEZE
Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patiënten vanuit Bernheze vanaf het begin van de coronacrisis weer. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patiënten, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 310,2 op basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op totaal 96 inwoners die opgenomen zijn en zijn geweest vanaf het begin van de coronacrisis. Dit betekend dat er in de afgelopen 3 dagen uur een nieuwe inwoner is opgenomen of opgenomen is geweest.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl