Heesch is twee AED’s rijker

HEESCH - Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Of eigenlijk is er meestal sprake van een fibrillerend (trillend) hart. Zo’n AED hoort dan natuurlijk wel in elke wijk te hangen. Buurtvereniging De Zeven Granen in Heesch trok eind vorig jaar aan de bel omdat er in die wijk dus géén hangt. Mandy Jansen (SP Raadscommissie lid) woont in deze wijk en pakte met haar collega Peter Sleegers de handschoen op. Samen met de Bernhezer EHBO verenigingen en de gemeente werd een plan opgesteld. Uit die inventarisatie bleek dat er vooral in Heeswijk-Dinther en Heesch werk aan de winkel is.

Inmiddels zijn er al een aantal successen te melden. Zo zijn er al verschillende AED’s met een binnenlocatie, die niet 24 uur per dag bereikbaar zijn, naar buiten geplaatst. Bij bedrijven maar ook die van het gemeentehuis. Maar er zijn ook nieuwe geplaatst, in Heeswijk-Dinther aan de Mariëngaard en in Heesch in de Burgemeester van Hulstlaan en in de Bladkool.

Omdat de AED, die in de Bladkool is geplaatst, deze vernieuwde aandacht in gang heeft gezet, werd er een extra feestelijk tintje aan gegeven. 

Wethouder Rein van Moorselaar hing samen met Martien van de Wetering, voorzitter van de Heesche EHBO vereniging Joh’s Roncalli, de AED officieel in het kastje. Aansluitend meldde Wethouder van Moorselaar dat er nog wat in het ‘potje’ zit waardoor er waarschijnlijk dit jaar nog 3 AED’s bijgeplaatst kunnen worden.

Fotobijschrift: Wethouder Rein van Moorselaar hangt samen met Martien van de Wetering, voorzitter van de Heesche EHBO vereniging Joh’s Roncalli, de AED officieel in het kastje. 

Fotobijschrift: De AED van de gemeentehuis is van binnen naar buiten verplaatst zodat deze 24 uur per dag bereikbaar is

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl