Beperkingen met lopen? Er op uit met de Wombat!

HEESWIJK-DINTHER - Stichting Dier & Tuin weide aan de Meerstraat 45a heeft vanaf nu een Wombat-rolstoel en Bosrollator ter beschikking voor mensen die beperkingen hebben met lopen. Zo is het toch mogelijk om op de Dier & Tuin weide de boerderijdieren te bezoeken of een ronde te maken over het wandelslingerpad dat leidt langs kruidentuin, insectentuin, vlindertuin, bijenstal, fruitbogaart, druivengaart en moestuin. Zie www.dierentuinweide.nl.

Door de grote ballonbanden van de Wombat-rolstoel en Bosrollator zakken de wieltjes niet in de grond en is het pad goed berijdbaar. Natuurlijk is begeleiding nodig om de wombat te duwen maar dat gaat redelijk gemakkelijk. De aanschaf is mogelijk gemaakt door Gemeente Bernheze en de stalling door Lions Club Berlicum, Middelrode, Leij & Aa.

De ingebruikname is zaterdag gedaan door Wethouder Van Moorselaar, Lions president Jan van de Veerdonk, Jos de Vries van IPG en voorzitter Henry van Boxmeer. Allen zijn blij dat met de Wombat-rolstoel en Bosrollator de Dier & Tuin weide goed begaanbaar wordt en een belangrijk uitje kan worden voor mensen met beperkingen bij het lopen. Gebruik is gratis en kan worden aangevraagd door bij aankomst te bellen met 06-53221249.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl