‘Na het verlies van je kind, staat de wereld stil’

BERNHEZE - Rouwen is een werkwoord. Rouwen is hard werken. Rouwen... hoe doe je dat eigenlijk? Je krijgt er geen gebruiksaanwijzing voor. Anja Paalvast en haar man Cor uit Oss verloren bijna vijf jaar geleden hun zoon Mike op 28-jarige leeftijd.

Anja vertelt over Mike: “Hij was een zeer positieve, sociale vent in de bloei van zijn leven. Nog geen tien weken getrouwd moest hij het leven loslaten, eveneens zijn grote liefde Hanne, ons als ouders, zus Jill, familieleden, vrienden en collega’s. De grond was al onder onze voeten weggeslagen toen we vernamen dat hij de gevreesde ziekte kanker bleek te hebben. Nu werd nog een groter gat geslagen. Hoe ga je dan verder als ouders, zus, familieleden, vrienden en overige naasten?”

Lotgenoten
Anja leefde in een roes, op de automatische piloot. “De hele wereld om ons heen draaide door, terwijl onze wereld stil stond”, zegt ze. “Gelukkig kwamen we in aanraking met Vereniging Ouders Overleden Kind. Er volgde een telefonisch en persoonlijk gesprek met een lotgenoot. Later sloten we ons aan bij een lotgenotengroep. De samenhorigheid, verbinding, herkenning en troost die we samen met andere rouwenden ouders mochten ervaren heeft veel voor ons betekend.”

Door haar ervaringen als ouder van een overleden kind neemt Anja samen met Jan de Beer, een andere lotgenoot, het initiatief om vanaf november 2020 een lotgenotengroep op te starten in de provincie Noord-Brabant. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anja Paalvast via 06-44620077 en anja@paalco.nl. Zie ook www.oudersoverledenkind.nl.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl