Cursisten van de Eijnderic exposeren boetseer- en brandschilderwerkstukken

NISTELRODE - Van 31 augustus tot en met 1 november exposeren cursisten van de Eijnderic van de boetseercursus, (docente Diny van Zuylen) en cursisten van het brandschilderen (docent Huub van Cruchten) gezamenlijk in CC Nesterlé.

De cursisten van het boetseren kunnen tijdens de lessen werken met witte of zwart bakkende klei. Ze maken zelf hun eigen ontwerp of nemen een voorbeeld mee, bijv. een foto van een familielid om een mooie buste te maken. De veelzijdigheid met klei is groot en je kunt in het klein werken maar ook grote werkstukken maken. Onder begeleiding van docente Diny van Zuylen worden het altijd na het bakken -de Eijnderic in Nistelrode beschikt over een grote boetseeroven- mooie pronkstukken gemaakt voor binnen of buiten. Het is een gezellige groep met beginners en gevorderden, die zich laten uitdagen om mooie werkstukken te maken en daarbij ook veel van elkaar leren.

De cursus van het brandschilderen onder leiding van Huub van Cruchten is vorig jaar gestart bij de Eijnderic. Deze cursus is zeer geschikt voor cursisten die graag met glas werken en het leuk vinden om verder te gaan dan een glasfusing cursus.

Het brandschilderen is een oude ambacht waar het glas weer tot leven komt, zoals vroeger de gebrandschilderde ramen in kerkvensters. Bij de Eijnderic geven de cursisten het brandschilderen met moderne tekeningen een nieuwe dimensie. Om de vaardigheid in de vingers te krijgen, worden eerst enkele proefdrukken gemaakt. Cursisten kunnen gebruik maken van hun eigen tekeningen om het helemaal speciaal te maken.

Tijdens deze cursus worden de technieken van het brandschilderen geoefend: het aanbrengen van contourverf en de techniek van de grisaille tekenen. Na elke techniek wordt de glasfusingoven gestookt en het resultaat mag er zijn.

Dus kom kijken naar deze mooie expositie van boetseer- en brandschilderwerkstukken van de cursisten van de Eijnderic in CC Nesterlé te Nistelrode. Loop vrijblijvend even binnen tijdens de openingstijden van de CC Nesterlé.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl