Vandaag is de aftrap landelijke periode ‘Aandacht voor elkaar’

BERNHEZE - Op 6 oktober is de landelijke aftrap van een periode waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben. Het kabinet wil gezamenlijk stilstaan bij de gevolgen van de coronacrisis. 

In deze periode is aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Het wordt ook een tijd waarin we vooruit gaan kijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en weer bovenop? 

Als gemeente sluiten we graag aan bij deze landelijke periode. In Bernheze zijn veel inwoners overleden aan het Coronavirus en nog meer inwoners zijn daarbij betrokken. Het afscheid vond vaak plaats in kleine kring en niet iedereen kon daarbij aanwezig zijn. Ook zijn veel inwoners op een andere manier getroffen.

In iedere kern plaatsen we op 6 oktober een banner met foto en gedicht. De banners zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Bernhezer Kunstkring. 

In november plant de gemeente in iedere kern een herinneringsboom. Iedereen kan dan op de tijd en manier die men wenst dierbaren herdenken of even stilstaan bij deze moeilijke periode.

De gemeente werkt nog aan de exacte invulling van deze actie.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl