Koninklijke onderscheiding voor Sander van de Gevel

HEESWIJK-DINTHER - Sander) van de Gevel (50 jaar) uit Heeswijk-Dinther is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mikkers van 's-Hertogenbosch heeft de decorandus woensdag het betreffende versiersel aangeboden. De uitreiking vond plaats bij Sander thuis, tijdens de digitale ‘Boerenparrelementsvergadering’ van de Oeteldonksche Club van 1882, waarin hij afscheid neemt als Minister-President van deze vereniging.

De heer Van de Gevel zet zich al sinds 1992 belangeloos in voor de samenleving. Bij Natuurtheater De Kersouwe was hij van 1992 t/m 2002 lid van de PR-commissie en sinds 2008 is hij daar lid van de leescommissie.

Zijn onbezoldigde inzet voor de Oeteldonksche Club begon in 1998 toen hij zich in ging zetten voor de jeugd. Onder zijn regie zijn er talloze activiteiten ontstaan – die tot op heden nog bestaan – waarbij de minderjarigen op zowel authentieke maar ook enthousiaste wijze deelnemen aan het (alcoholvrije) carnaval. Mede door zijn creativiteit is het gelukt om deze doelgroep bij het ‘feest der feesten’ betrokken te houden.

Aansluitend is hij verantwoordelijk geworden voor het Ministerie van Pers en Publiciteit. Dit ministerie is verantwoordelijk voor álle communicatie-uitingen van de Oeteldonksche Club.

In 2012 werd hij unaniem gekozen om de eindverantwoordelijkheid te dragen voor deze vereniging en daarmee voor het grootste culturele evenement van ’s-Hertogenbosch. Hij was voorzitter van de ministerraad, van het dagelijks bestuur en zat de ‘Boerenparrelementsvergaderingen’ voor. Hij was aanspreekpunt voor het stadsbestuur en voor de veiligheidsdriehoek. Hij was het aanspreekpunt voor de clubjes, de vrijwilligers en zijn eigen ministers. Die rol vervulde hij met verve. Met overtuigingskracht, creativiteit, humor, visie en doorzettingsvermogen heeft hij de laatste decennia een uitzonderlijk positieve stempel gedrukt op de (doorontwikkeling van) de Oeteldonksche Club.

Van de heer Van de Gevel mag gezegd worden dat hij bijzondere verdiensten heeft jegens de maatschappij. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl