TRV Bernheze ondersteunt toeristische doelen van leden

BERNHEZE - De Toeristisch Recreatieve Vereniging (TRV) Bernheze heeft in haar algemene ledenvergadering van 14 oktober besloten niet verder te gaan. Eind december 2020 valt het doek voor deze 52 jaar oude vereniging. Voordat de vereniging ontbindt, is een flink bedrag vrijgemaakt om toeristische ideeën van leden te kunnen uitvoeren. Met een bedrag van € 26.000 zijn 7 projecten ondersteund. Voorzitter Katja Brooijmans is blij met de plannen die zijn ingediend: “Het is een succesvolle actie van ons geweest en zo draagt de TRV ook na de ontbinding bij aan haar eigen recreatieve en toeristische doelstellingen.”

Al meer dan 50 jaar!
De TRV heeft 52 jaar bestaan. Ze heeft niet altijd TRV geheten maar de lokale toeristische vereniging is er dus al heel lang. Afgelopen jaren heeft de TRV geïnvesteerd in de website BezoekBernheze.nl, in een regionale fietsknooppuntenkaart en een molenaarsroute. Ook zijn er verschillende netwerkbijeenkomsten voor de leden georganiseerd. Het bestuur is actief geweest in het behartigen van de belangen van de toeristische recreatieve ondernemer bij de politiek. De invloed van de TRV op het huidige Toeristisch en Recreatief beleid van de gemeente Bernheze is belangrijk geweest. Ook is met name de voorzitter veelvuldig op pad geweest om ook in regionale netwerken de stem van Bernheze te laten horen. Door een tekort aan menskracht moet het bestuur de handdoek nu in de ring gooien. Een aantal zaken lukken niet echt. Vooral het bereiken van de eigen leden is lastig ondanks de netwerkbijeenkomsten. Maar nu er toch een aantal mooie plannen zijn ingediend, blijkt wel dat onze mailings worden gelezen. “Het is niet erg dus. Als je niet nodig bent, is het ook prima. Maar dan is het gewoon beter om dat te erkennen en dus de zaak netjes af te ronden.” aldus Brooijmans. 

De succesvolle TRV evenementen Winterwandeltocht en Fiets3daagse zullen worden overgenomen en doorgezet door Scouting Nistelrode en de Meierijse museumboerderij. Zij ontvangen voor de organisatie de spullen en ook een startkapitaal. De website BezoekBernheze.nl blijft bestaan en zal worden onderhouden door het VVV.

De volgende projecten zijn gehonoreerd met een mooi bedrag:

-        IVN - Kasteelgriend

-        St Dier & Tuin Weide – foto expo

-        Kilsdonkse Molen – website

-        Bernhezer Kunstkring - het VerhAal – ondersteund door Kasteel Heeswijk

-        Coöperatie Aa-Land – streekproducten foodtruck - ondersteund door diverse leden van de TRV

-        Brabantse Juweeltjes – lokale/regionale marketing tool - ondersteund door diverse leden van de TRV

-        Winterwandeltocht en Fiets3daagse - Scouting Nistelrode en de Meierijse museumboerderij

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl