Ruim 2900 wandelaars bij WinterWandelTocht TRV Bernheze!

Op zondag 30 december 2013 werd voor de 12e keer WinterWandelTocht door TRV-Bernheze georganiseerd. Meer dan 2900 deelnemers wandelden door de natuur van Bernheze. Vanaf de drie startpunten, Kasteel Heeswijk in Heeswijk, 't Pumpke in Nistelrode en Gasterij de Pier nabij Vorstenbosch, kon ingeschreven worden voor een wandeling van 5 km, 10 km of 20 km.

Na een volle week regen werkte het weer fantastisch mee. Het was droog, tegen de 10oC en er stond een stevig windje, ideaal wandelweer. In Heeswijk-Dinther wandelden bijna 1300 mensen mee. Sommige van hen deden mee aan de, door Jong Nederland, speciaal opgezette geo-caching route, die steeds meer wandelaars vanuit heel Nederland trekt. Vanuit Vorstenbosch startten bijna 900 mensen en Nistelrode was goed voor ruim 750 wandelaars.
De 20 km en 10 km route waren het meest in trek. Maar ook voor de 5 km route werd volop gewandeld. De meeste honden liepen met hun baasjes op de 10 km route waar op de pauzeplaatsen een lekker hondenbuffet voor hen klaar stond, aangeboden door de firma Vobra.

Bij de wandeltochten van 10 en 20 km waren er tijdens de routes pauzeplaatsen voorzien: de Schijndelse Schaapskooi en Eeterij De Driezeeg in Middelrode voor de routes vanuit Heeswijk, minicamping Uitgerust en Natuurcentrum Slabroek voor de routes vanuit Nistelrode en vakantieboerderij de Leijgraaf voor de routes vanuit Vorstenbosch. De wandelaars konden er terecht voor koffie, warme chocolademelk, worstenbrood of erwtensoep. Er heerste een gezellige sfeer bij de overvolle pauzepunten. In Vorstenbosch werden de wandelaars opgewacht door dweilorkest de Krulkapel uit Heesch, dat muziek in vrolijke kersttinten speelde.

Natuurlijk zou dit evenement niet mogelijk zijn zonder onze sponsoren. Onze hoofdsponsor is het Brabants Dagblad en onze sub-sponsors zijn de firma Vobra, Intersport Superstore Uden en Running Therapie Bernheze. Bedankt sponsors!
In 2013 organiseert TRV-Bernheze de Winterwandeltocht op zondag 29 december. Schrijf deze datum dus alvast op uw kalender en ...Doe vaker mee met de TRV!
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl