Kinderopvang Humanitas biedt kinderen ruimte om te ontwikkelen

HEESCH - Kinderdagverblijf Piekobello, BSO de Rebbels en BSO de Toversteen bieden kinderen de ruimte om te ontwikkelen. Dat begint al bij de leeftijd van 0 jaar. "In onze grote grondbox kunnen baby’s veilig op ontdekking gaan. We faciliteren een leerrijke omgeving voor alle leeftijden." 

Onze pedagogisch medewerkers zien dagelijks hoe de kinderen zich ontwikkelen in de opvang. "Het is fijn dat je op die manier onderdeel kunt zijn van de voortgang van het kind. Om dat te bevorderen zoeken we steeds vaker de samenwerking op met andere partijen rondom het kind. Dat is onze nieuwe missie: ‘de kracht van samen'."

Samenwerken
Die samenwerking vindt bijvoorbeeld plaats met de basisscholen "We hebben de kans om samen activiteiten te ondernemen, maar het gaat ook om een goede overdracht en een doorgaande ontwikkellijn. Ook andere samenwerkingen zoals met de verpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin, verenigingen of het verzorgingshuis zijn belangrijk. We gaan voor de kracht van samen. We willen laten zien dat we een partner zijn in de opvoeding en dat alle vragen welkom zijn. Op die manier bieden we ouders een steuntje in de rug. De opvang heeft deskundigen in huis die ouders kunnen ondersteunen waar nodig. Het kind mag hier zijn wie het is en ouders moeten zich hier thuis voelen."

Activiteiten
"We vinden het belangrijk om te zorgen voor een vertrouwde, veilige omgeving met persoonlijke aandacht. Baby’s worden hier bijvoorbeeld echt één op één op schoot gevoed. Voor de BSO geldt dat kinderen altijd mee mogen denken op het gebied van activiteiten. En niets is verplicht. We organiseren veel activiteiten. Soms zijn dat activiteiten in de wijk of sociale activiteiten om de ontwikkeling te bevorderen", zegt Ingrid. 

Kinderopvang Humanitas
Kinderdagverblijf Piekobello en BSO de Rebbels
Herderstraat 6
Heesch

BSO de Toversteen
’t Vijfeiken 36
073-7119400
www.kinderopvanghumanitas.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl