Boost voor ondernemers bij Ondernemersboost

BERNHEZE – De vierde Ondernemersboost werd een boost voor diegene die graag meer wilde leren over het presenteren van zichzelf en het bedrijf. De uitnodiging om geïnspireerd te raken door indrukwekkende sprekers werd goed ontvangen. De zaal zat vol met zo’n 100 klanten van Rabobank Oss Bernheze; allemaal ondernemers die vooral ook het netwerken als toegevoegde waarde van de avond zagen. Restaurant Clemens verzorgde de avond voortreffelijk in de prachtig verbouwde locatie. 

“De avond is een succes als er weer nieuwe contacten gelegd zijn”, zei Corné Roovers, directeur Bedrijven bij Rabobank Oss Bernheze. En veel contacten werden daadwerkelijk gelegd, ook naar aanleiding van de inspirerende sprekers Patrick van Gils en Loek Peters. Met een goede bodem, een heerlijk buffet georganiseerd door het team van Restaurant Clemens, begon ondernemend Oss-Bernheze aan een inspirerende avond.

Communicatie
Voor ondernemers en hun bedrijf is het belangrijk zich te kunnen presenteren. Hoe onthouden jouw potentiële klanten je, na een korte pitch. Patrick van Gils gaf in zijn presentatie ‘Staan & Opvallen’ de sleutel tot de P!TCH?. In een handomdraai wisten de ondernemers waar het om draait bij een gedegen pitch. Met een goede voorbereiding neem jij je podium en breng je je pitch vol zelfvertrouwen.

Neem verantwoordelijk voor de prestatie van een ander
Acteur en inspiratiespreker Loek Peters bracht zijn introductie met een uitdaging voor vele ondernemers. Neem verantwoordelijkheid over de kwaliteit van het werk van anderen en de stel de vraag: ‘Wat kan ik doen om te zorgen dat de ander goed kan presteren?” Een werkwijze die, zoals hij in zijn uitleg gaf aan de aanwezigen, een noodzakelijke houding is bij acteurs.
Je bent zo goed als je tegenspeler is. Een overtuigende Loek, waarbij zijn acteertalenten ook vele malen gebruikt werden, gaf een andere kijk op situaties in je bedrijf.
“Deze benadering zet de wereld op z’n kop voor velen”, bracht Loek in zijn presentatie: “Maak de ander beter.” Een eyeopener voor vele ondernemers in de zaal die voor menigeen voor een uitdaging zal zorgen.

Exclusief ingericht
Interactief met het publiek en met de bewezen strategie van storytelling, lieten de sprekers zien dat iedereen elk moment van de dag communiceert. Zo ook de drie dames; Daisy van de Moosdijk van MoDa Nails uit Heeswijk-Dinther, Michelle van den Boom van SunBody uit Schaijk en Sophie Buijs van ‘Exclusief ingericht’ uit Oss, die uitgedaagd waren tot Starter van het Kwartaal. Drie genomineerde starters pitchen voor de felbegeerde titel waarbij Sophie met de eer ging strijken. Naast de eer kreeg Sophie eenPR boost voor haar bedrijf.

Rabobank Oss Bernheze zorgt na de verkiezing voor extra publiciteit voor het bedrijf en helpt bij het vergroten van het zakelijke netwerk.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl