Wever van het jaar 2016

NISTELRODE - Ook dit jaar is het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers weer druk op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat voor de titel Wever van het Jaar. We hebben zo her en der rondgekeken, en het internet en de kranten er op nageslagen, en ik moet zeggen dat we weer een goede Wever van het jaar hebben gevonden.

We hebben dit jaar een jonge Wever van het jaar. Tenminste dat doet hij of zij voorkomen. Ons is verteld dat de kandidaat 42 jaren jong is, al denkt de kandidaat zelf dat hij of zij maar 25 lentes jong is.

En is het nu een hij of een zij?

Als we gaan kijken naar de criteria waaraan een Wever van het jaar moet voldoen, kunnen we concluderen dat de titel meer dan verdiend is:

  1. Er sprake moet zijn van onberispelijk gedrag
  2. Er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk
  3. Nistelrode op de kaart gezet moet worden
  4. De titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn
  5. Er sprake moet zijn van een echte Wever

Het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers laat vervolgens het licht schijnen over alle kandidaten en komt daarna tot een unaniem besluit. De Wever van het jaar moet van onberispelijk gedrag zijn. Wij hebben nooit een verkeerd woord over de kandidaat gehoord, al hebben we wel begrepen dat hij of zij minimaal 1x per jaar met de politie in aanraking komt.

Er is zeker sprake van een duidelijk profilering. Van iemand zoals deze kandidaat is er echt maar 1 van in Nistelrode. Verder dient de kandidaat Nistelrode op de kaart te hebben gezet. Dat heeft hij of zij zeker. De kandidaat heeft de gave Nistelrode compleet op zijn kop te zetten als hij of zij dit wil, en dat gebeurt dan ook.De titel moet verdiend zijn en er moet sprake zijn van een echte Wever. De kandidaat is geboren en getogen in Nistelrode en zal Nistelrode ook nooit gaan verlaten.
Maar is het nu een hij of een zij...Dit jaar is de Wever van her jaar geen man en nee, het is ook geen vrouw, ook dit jaar is het een groep.

Ik wind er verder geen doekjes om, de Wever van 't jaar is:

Stichting Pinksterfeesten

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl