Van Bakel Elektro winnaar prestigieuze Gouwe Kreuge

Tijdens een druk bezochte en supergezellige prinsenreceptie in Krullendonk is bekendgemaakt dat Van Bakel Elektroin 2018 de winnaar is van de prestigieuze Gouwe Kreuge. Stichting Carnavalsviering Heesch feliciteert de directie en medewerkers van Van Bakel Elektrovan harte met deze unieke prijs, welke prins Porcus XLVII op 27 januari zal uitreiken. Aansluitend vindt dan het Krullendonkse Liedjesfestival plaats, gevolgd door een geweldig feest.

Dus noteer deze datum alvast in je agenda!

Gouwe Kreuge
Stichting Carnavalsviering Heesch vindt het belangrijk om naast de pure carnavalsactiviteiten, oog te hebben voor bedrijven, instellingen en verenigingen die zich regionaal dan wel lokaal verdienstelijk maken ten behoeve van het  maatschappelijk belang en/of de samenleving in het algemeen. Vandaar dat in 1969 het Gouwe Kreuge evenement in het leven is geroepen.

De Gouwe Kreuge staat symbool voor de noeste arbeid, maar ook de oorsprong van het carnaval in Krullendonk; de relatie met de varkens en de boeren die vanuit de oorsprong een grote groep vormden van carnaval vierend Krullendonk.

Van Bakel Elektro
In 1993 start Anthony van Bakel als zelfstandig werkend monteur met de slaapkamer als kantoor en de garage als magazijn. Inmiddels is hij eigenaar van een bedrijf met 40 man personeel, met vestigingen in Roosendaal en Heesch. In 2006 betrok Van Bakel het huidige pand aan de Cereslaan, na een jaar ervoor al een bedrijf overgenomen te hebben in Roosendaal. Nog meer ruimte voor groei dus en nog meer behoefte aan personeel. Anthony: “Mensen zijn het goud binnen het bedrijf, die moeten het verschil maken”. In 2018 viert Van Bakel Elektro zijn 25 jarig jubileum.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid zien we op veel fronten terug en lijken als vanzelfsprekend voor Anthony. Daarnaast ook het promoten van duurzaamheid, met oog voor het milieu. Nadere toelichting hierop zal gegeven worden door de Hoogheden van Krullendonk, tijdens de officiële uitreiking van de Gouwe Kreuge.

Gouwe Kreuge bal
Dit jaar vindt het Gouwe Kreugebal plaats in CC De Pas. Nadat - op 27 januari  - de prijs officieel is uitgereikt, zal aansluitend het Krullendonkse Liedjesfestival starten. Enthousiaste personen, clubs, verenigingen met (enig) muzikaal gevoel worden uitgedaagd om op een bekende (carnavals)deun een eigen tekst te maken en dit op een leuke manier te presenteren. Een deskundig jury zal vervolgens een winnaar bekend maken, maar de olympische gedachte –  meedoen is belangrijker dan winnen – is hier zeker van toepassing.

De avond zal worden vervolgd met een spetterend feest, waar je bij MOET zijn.

Meer info: zie www.krullendonk.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl