Mysterious Night met De Kreuge

LOOSBROEK – Burlesque, spannend, chique en goud. Dat zijn de enige kreten die De Kreuge uit Loosbroek los wil laten over de Mysterious Night, het 11/11 bal voor 18+ dat zij op zaterdag 10 november vanaf 20.30 uur organiseren bij café Kerkzicht.
Een feestavond die buiten al van verre te zien is en afgetrapt wordt met een openingsact die, zo bezweren zij, nóg grootser en spectaculairder is dan voorheen. Wat volgt is een feestavond voor iedereen, dus ook voor mensen die niet van carnaval houden want: “Verkleden is niet verplicht en we gaan gewoon een ‘pot’ bier drinken en dansen op goede muziek.”  

In 2010 werd door een aantal enthousiaste carnavalsliefhebbers De Kreuge opgericht die vanaf dat moment zorgt voor een carnavalsfeest in eigen dorp. Het is daarbij nooit de bedoeling geweest om zich los te weken van buurgemeente Heeswijk-Dinther. “Wij versterken elkaar in wat we doen. Wij organiseren ons eigen carnaval, maar hebben bijvoorbeeld geen Prins(es)”, stellen Bert Vermeltfoort, Cindy van Haaren en Marga van Zutphen. Het drietal maakt onderdeel uit van het zevenkoppige bestuur dat met medewerking van tientallen vrijwilligers uit het dorp jaarlijks de schouders onder het feest xet. 

Meteen het eerste jaar werd afgetrapt met een 11/11 bal. “Dat is de opening van het carnavalsseizoen en dat móet knallen”, zo wordt enthousiast vertelt. Daar worden dan ook kosten noch moeite voor gespaard, oók dit jaar. Een en ander wordt altijd in een thema gegoten en dit jaar wordt uitgepakt met een Mysterious Night. 

De Kreuge doet niet aan half werk. Rondom het thema wordt aansluitend van alles in deze sfeer bedacht, gemaakt en gedaan. “We hebben een bouwploeg die al weken druk aan het timmeren en schilderen is, want we kleden het binnen, maar ook buiten in stijl aan. Je ziet al van ver dat ‘er iets is’”, wordt medegedeeld, om te vervolgen: “Je komt bij ons met een lach binnen.”

Niet met lege handen overigens want, zoals ook eerder, krijgt iedereen een bij het thema passende gadget en de eerste dorst wordt op kosten van De Kreuge gelest. 

De avond wordt afgetrapt met een bijzondere openingsact. “Wat we dit jaar gaan doen, hebben we nog nooit gedaan. Het wordt nog grootser en spectaculairder dan eerder”, melden genoemden. Wat belangrijk is te vermelden is dat het, hoewel het gekoppeld is aan carnaval, géén ‘André van Duin’ avond wordt. “We hebben topcoverband The Bandits, die gaat zorgen dat iedereen, onder het genot van een drankje, met de voetjes van de vloer kan. We gaan niet de hele avond polonaise lopen”, zo wordt resoluut gesteld. Dan: “Verkleden mag, maar hoeft niet”, om met een knipoog te melden: “Maar als je in stijl wilt, is chique het meest gepast.” 

Voor kaartjes zie www.dekreuge.nl 
Of:  Kaartjes zijn in de voorverkoop € 7,50 en te verkrijgen bij dagwinkel John Schouten, café Kerkzicht in Loosbroek en Paperpoint in Heeswijk-Dinther. Aan de kassa kosten deze € 9,99. Wie kans wil maken om met tien personen als VIP onthaald te worden dient de Facebookpagina van De Kreuge in de gaten te houden.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl