Rooie Tesneuzik 2019

HEESCH - Pronkzitting de Rooie Tesneuzik in Heesch is een traditioneel evenement dat in 1985 is gestart en dit jaar voor de 34e keer is uitgevoerd. Vijf uitverkochte avonden van de 2019-editie brengen de gasten plezier en gezelligheid. Het eerste weekend is reeds achter de rug en het tweede weekend staat op stapel. Ook dit jaar werd er door de artiesten een hoog niveau op de planken gebracht. De organisatie had alles tot in de puntjes verzorgd en de kaarten zijn beschikbaar gesteld via een online platform. Dat was even wennen, maar uiteindelijk zijn ruim 1500 mensen er in geslaagd om een kaartje te kopen.

De 22 artiesten varieerden in een diversiteit aan acts van komische buuts en toneel tot zang. Na de opening waarin de 6 LED-scherm sponsoren werden bedankt was de eerste act een voorstel voor een nieuwe quiz in Heesch. Via telefonisch beeldcontact werden de zelfbedachte prijzen ter discussie gesteld. Na een gezellig wintersporttafereel in Oostenrijk werd een nieuw wassenbeeldenmuseum Maddam Hissaud met Heesche bekenden uitgebeeld. Daarna volgde een zangstuk waarin Heesch positieve gevoelens opleverde en een toneelstuk gebaseerd op de Belgische Samson en Gert. Professor Arnold legde vervolgens de emotie-verschillen tussen mannen en vrouwen uit en in een supermarkt werden enkele bedenkelijke taferelen uitgebeeld. Als laatste act voor de pauze werd in een gevarieerde playback act een toffe sfeer neergezet.

Een drietal artiesten toonde de rariteiten van winkelklanten en een strandscene gaf de perikelen weer van een stel dat op vakantie ging. In een liftscene werden verschillende types uitgebeeld, gevolgd door een jager die moeite had om zijn geweer te gebruiken. Nadat mannen hun frustraties in een kledingwinkel bekend hadden gemaakt volgde een verhaal van een homofiele begeleider van busreizen. Als laatste werd door Sjonnies en Anitas een medley gezongen van gezellige meezingers.

De artiesten en medewerkers van Stichting de Rooie Tesneuzik zijn trots dat zij opnieuw een geslaagde editie hebben neergezet waarvan veel mensen hebben genoten. Deze traditie is niet weg te denken in Heesch en zal zeker worden voortge

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl