Pierehappertjesfestijn 2020

PIERENRIJK - Ook dit jaar was er naast de pronkzitting voor de volwassenen, ook tijd voor de pronkzitting voor de jeugd, bij ons allen beter bekend als: het Pierehappertjesfestijn. Dit jaar hebben 113 artiesten (vanaf groep 3 t/m groep 8) hieraan deelgenomen. Het Pierehappertjesfestijn werd dit jaar gepresenteerd door Silke Bos, Pepijn Smits en Sem Timmermans, een erg enthousiast trio. Naast dit trio, was ook het carnavalstrio van dit jaar aanwezig. Jeugdprins Dorus, -prinses Liz en -adjudant Mathijs straalden op het podium samen met hun eigen Raad van Elf de hele avond van oor tot oor. 

Ondanks dat het thema van het Pierehappertjesfestijn dit jaar ‘casino’ was, werd er met de acts weinig aan de kans op geluk overgelaten. De acts waren allemaal van A tot Z ingestudeerd, geoefend en ook nog eens prachtig uitgevoerd.

De show werd geopend door onze eigen Huppelpierkes. Hierna werd het publiek getrakteerd op een gevarieerd programma vol met dans, muziek en toneel. Er waren zwemmers, pratende handpoppen en zelfs heksen. Ook was er een grappige act met kliko’s. Verder werd er leuke sketch gedaan door de acteurs van groep 8, waar erg hard om gelachen werd. Ook kwamen er veel dansgroepen voorbij zoals de Boxing girls, de ruitenwissers, de regengirls en er was zelfs een glow-in-the-dark dans. Groep 7 zong met hun grote club van 31 kinderen het carnavalsnummer van dit jaar: ‘Groep 7 voor de sfeer’. Wist je trouwens dat ze dit nummer in samenwerking met de Notenkrakers helemaal zelf geschreven en gecomponeerd hebben? Echt gaaf!

De gehele show werd muzikaal ondersteund door de Pierebloazers.

Na een 2 uur durende show in de middag en in de avond, zat het er voor dit jaar helaas weer op. Het was weer een fantastische show met veel kanshebbers, hopelijk tot volgend jaar! 

De foto’s zijn te vinden op: www.piereslikkerfoto.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl