Op de koffie bij Zwarte Piet

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn weer in het land om alle kinderen blij te maken. De gemeente Bernheze wordt zeker niet vergeten, want ook hier lopen, rennen en dansen de Zwarte Pieten weer over de straten. “Het Sinterklaasfeest is echt iets magisch”, zegt Zwarte Piet.

Zwarte Piet is blij dat hij weer in het land is. “Al drie weken voor de intocht had ik al de kriebels in mijn buik’, vertelt Piet. “Ik heb al goed nagedacht over wat ik wil gaan doen tijdens de intocht. Dit jaar heb ik een megafoon bij! Vorig jaar had ik een driehoeksstep. Dat was erg speciaal, de kinderen hadden zoiets nog nooit gezien.”

Samen met zo’n dertig andere Pieten is Zwarte Piet weer in Nederland. “Deze weken verblijf ik in Nistelrode. Daar is mijn logeerplaats, maar ik ben de komende tijd in heel de gemeente te vinden. Ik ga naar de bibliotheken in Heeswijk-Dinther, Heesch en Nistelrode om de kinderen voor te lezen en op andere dagen kom ik ook bij de kinderen thuis om cadeautjes te brengen”, grinnikt Piet.

Geintjes
Zwarte Piet heeft geen snoepgoed bij zich, want niet iedere Piet strooit met pepernoten. “Al dat snoepgoed smaakt ook veel te lekker en is niet goed voor de lijn. Ik houd mijn handen graag vrij om geintjes uit te halen! Ik hou veel van grapjes en lekker gek doen. Het is leuk als de ouders meedoen, want dat maakt het voor de kinderen nog spannender. Er zijn namelijk drie dingen belangrijk voor Pieten; door een schoorsteen kunnen, mooie Pietenkleren dragen, en een leuk kunstje kunnen doen.”

Muziek
Net zoals de andere Pieten heeft ook Zwarte Piet een speciale bijnaam. “Ik ben dj-Piet. Ik maak graag muziek tijdens Sinterklaas. Ook als het geen Sinterklaas is ben ik veel met muziek bezig. Buiten Sinterklaas ben ik veel bezig met cadeautjes inpakken. En rust ik veel uit!”

Voor Zwarte Piet is het al de veertiende keer dat hij naar Nederland komt en dat vindt hij helemaal geweldig. “Het leukste aan het Zwarte Piet zijn vind ik om de kinderen te vermaken. Soms springen kinderen zelfs op mijn rug! Het is mooi om hen te zien genieten. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn magisch.”

Als Piet kun je je volgens Zwarte Piet heel snel van de ene plek naar de andere plek verplaatsen, want alle ouders met kinderen geven Pieten graag een lift. “Hier maken verschillende Pieten dan ook graag gebruik van. Ik vind het ook erg leuk als de verlegen kinderen Zwarte Piet durven aan te spreken en vragen te stellen. Ook is het leuk om heel veel kinderen met zelf gemaakte Pietenmutsen met hun naam erop langs de weg te zien staan.”

Televisie
Net zoals de kinderen kijkt ook Zwarte Piet graag televisie. “Ik kijk altijd de club van Sinterklaas en later praat ik daar met de kinderen over. En natuurlijk wil ik het Sinterklaasjournaal ook niet missen. Als ik een dag niet gekeken heb, kijk ik het terug via uitzending gemist. Sinterklaasmuziek vind ik ook erg leuk om te horen!”

Wil je Zwarte Piet iets vertellen of wil je hem een vraag stellen? Dat kan! Zwarte Piet kan gemaild worden via djpiet@hotmail.com. Zwarte Piet beantwoordt graag je vragen!

De komende weken zal Zwarte Piet voorlezen in de bibliotheken in Bernheze. Zwarte Piet leest voor in:
Heeswijk-Dinther, zaterdag 29 november
Nistelrode, woensdag 3 december, 14.00 uur.
Heesch, woensdag 3 december, 15.00 uur.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl