'De Paskamer’, hier word nie mér gepast….

‘De Paskamer’, hier word nie mér gepast….

De Paskamer is niet meer, John van den Boogaart heeft zijn laatste pilsje getapt in zijn tijdelijke onderkomen. De fans en trouwe gasten van de vroegere kroegbaas van ’t Tramstation konden nog even genieten van hun pilsje en ‘de slappe klets’ of het gezelschap van John. Sinds 13 Juli 2007 is het gedaan en hier heeft na tientallen jaren het laatste gerste-nat door de tapinstallatie gestroomd. Al heel lang is dit café een samenkomen van Nisserois volk gewend. Ooit was Piet Vissers de uitbater, Toon van de Ven volgde hem op samen met Toos. En een hele tijd waren Toon en Toos met hun drie kinderen de bewoners in dit pand.

De zaal werd gebruikt voor trouwfeesten, jubileum partijen maar ook voor de koffietafel die hoorde bij een begrafenis. In het café was het Nisserois volk ook te vinden met als residentie voor de CV De Hossende Wevers was het hier altijd een komen en gaan van klanten. Ook de chauffeurs die na een week in het binnen en buitenland gereden hadden kwamen het weekend nog even inluiden met Toon achter de tap.

Na een aantal jaren deden ze Zaal v.d. Ven zoals het toen heette over aan hun trouwe personeelslid Toon van Duren. Deze hoorde zo’n beetje bij het meubilair sinds hij kon lopen. In ieder geval wist hij alle ins en outs van het bedrijf toen hij deze rond het jaar 1990 overnam. Nog even onder de naam Zaal van de Ven maar na een paar jaar werd ook de naam veranderd naar ‘De Harmonie’.
Toon runde samen met Joyce vol enthousiasme en succesvol het Café en de Zaal tot eind 2005 van Tilburg Mode en Sport aangaf interesse te hebben voor het hele pand. Deze kon de uitbreiding goed gebruiken en Toon en Joyce waren aan een nieuwe uitdaging toe.

De zaak werd beklonken en daar kwam John van de Boogaart om de hoek kijken om nog even een Paskamer bezet te houden tot Van Tilburg Mode en Sport de sloop ging beginnen.
John deed dit in het begin samen met Andre & Wilma Martens, daarna was het gewoon weer even BeZjonne in de Paskamer. John heeft hiér dus zijn laatste biertje getapt, mááárrr … wie weet… waar oude deuren sluiten…. zullen nieuwe uitdagingen zich melden.
30 juli 2007 staat gepland om het gebouw te slopen. Voor velen, zo ook ondergetekende, zullen vele herinneringen samen met het gebouw neergehaald worden, maar nooit verloren.

(bron: Mooinisseroi.nl Rian van Schijndel)
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl