Afscheiding voor Raadhuisplein

Afscheiding voor Raadhuisplein

Een bouwput al 2.5 jaar een afschuwelijk gezicht volgens de bewoners van Nistelrode. Mark Verwijst, eigenaar van Eetcafé ’t Pumpke, had het helemaal gehad en heeft het initiatief genomen om afscheid te nemen van wat niet meer is. Het werd tijd dat we ons mooie plein weer zien en er van kunnen genieten. Mark is dan ook de sponsor van ……

het hout dat gebruikt gaat worden. Een mooi kunstwerk, waarbij de verf beschikbaar gestelt wordt door de gemeente zorgt ervoor dat Nistelrode voorlopig weer het aanzien waard is.

Hij heeft het initiatief genomen om de wethouder v. d. Ven, Wijdeven en secretaris van de Zanden aan te spreken en deze hebben gelijk hun medewerking verleend. Nadat alle betrokkene gehoord waren, hebben zij de beslissing genomen om betreffende schutting te gaan plaatsen. Dat Mark na deze twee jaren alsnog zelf de zaak in handen moet nemen, laat zien hoe hoog de bouwput of liever gezegd het uitzicht hem zit. Net had hij het pand, Eetcafé ’t Pumpke, aan zichzelf, met alle verantwoordelijkheden van dien, toen de Brouwershoeve op afschuwelijke wijze afbrandde. Al die jaren heeft hij geroeid met de riemen die hij had en op een complementaire wijze met de situatie omgegaan. Het is er dan ook goed toeven.

Afgelopen week was het midzomernacht festijn aan het opbouwen, terwijl men aan de bouw van Van Tilburg Mode & Sport kon zien hoe snel het aanzicht veranderd kan worden. “Ik zag het hout en bedacht wat de mogelijkheden hiermee waren. In overleg met stichting Midzomernacht is het hout van Nieuwenhuizen Daandels overgenomen. En zo gezegd zo gedaan. Gelukkig ben ik niet de enige die hier blij mee is.” aldus Mark Verwijst.
Dat hier niemand de moeite voor heeft genomen neemt hij luchtig op: “Jammer dat ik het idee niet eerder opgepakt heb, maar ik had steeds de hoop dat er duidelijkheid zou komen in de situatie. Wat nog steeds mijn wens is, dat er duidelijkheid komt en ik snel weer buren heb. Het zou zonde zijn als zo’n mooi rustiek dorps plein niet bruist van genietende mensen en spelende kinderen.”

bron mooinisseroi.nl / foto Rian van Schijndel
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl