Op de koffie bij... twee generaties brandweermannen

In DeMooiBernhezekrant vertelde André en Tom hoe ze ooit gestart zijn bij de vrijwillige brandweer Nistelrode en hoe ze er nu instaan. In januari viert André zijn 25-jarig jubileum, een nieuw hoogtepunt in zijn carrière als brandweerman. Door de jaren heen kwamen we de brandweer vaak tegen. Enkele verhalen verwijzen we hieronder nog eens na.

Tom en André kunnen er nog amper over uit hoe speciaal ze het vonden om landskampioen te worden, vader en zoon in een team van brandweer Nistelrode. Het landskampioen worden werd als zijn mooiste moment bij de brandweer benoemd.
De tijden veranderen en nemen ook de regels en werkwijze bij de brandweer mee in hun veranderingen. Vroeger werden ze veel gekend in beslissingen. “We hadden regelmatig proefpakken aan, om te kijken of ze fijn werkten. Zo konden we dan tot een goede beslissing komen.”, dat waren mooie tijden volgens André. Intussen hebben ze de nieuwe brandweerkazerne op de Heeschweg betrokken en hebben daar nu zo’n drie jaar alweer hun thuishaven, waarvandaan uitgerukt wordt en waar ze napraten over de dingen die ze meemaken.

Brandweer Brabant Noord

Toen MooiNisseroi.nl i 2010 op de koffie ging bij brandweerpost Nistelrode in de oude kazerne werd ook vertelt dat er veel zou veranderen. Intussen is dat ook gebeurd; vanaf 1 januari 2011 zijn alle gemeentelijke brandweerkorpsen in de regio Brabant-Noord samengevoegd tot Brandweer Brabant-Noord. De organisatie staat onder leiding van één regionaal brandweercommandant. Alle brandweermensen (beroepskrachten en vrijwilligers) zijn in dienst van Brandweer Brabant-Noord.
Brandweer Brabant-Noord maakt deel uit van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord. Hierin werken 20 gemeenten, politie en GHOR samen op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing, het gemeenschappelijk meldcentrum, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.

Brandweer in the picture
Op de koffie bij… Brandweer Nistelrode … lees hier verder 

Eerste wedstrijden naar het Nederlands kampioenschap… lees het hier

Voor hun uitmuntende overwinning ontvingen ze een algemene penning van verdienste van de Gemeente Bernheze … lees hier verder

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl