Op de koffie bij Angelie Marneffe

Heerlijk weer en lekkere koffie; een mooie gelegenheid om met Angelie Marneffe over haar leven te praten en over wat haar drijft in de dingen die ze doet. Haar HEAO studie Economie leidde Angelie richting de financiële kant van het bedrijfsleven, terwijl haar vrije tijd opgaat aan zaken als yoga, reizen en het ontwikkelen van haar eigen bewustzijn en dat van anderen.

Hoe kwam je bij yoga?
Angelie: “Al op mijn 18e deed ik aan yoga, naast mijn studie. Daarna ben ik gaan werken. Op mijn 22e ging ik naar India voor ontwikkelingshulp en yoga verder uit te diepen. Naïef, maar wel leerzaam. In India werkte ik zes weken als vrijwilliger op de administratie in een ziekenhuis en voor patiënten de klamboe te draperen en ook de yogadroom werd er geen werkelijkheid. Maar India was mooi en bleef trekken.”

Huisje, boompje, beestje?

“Terug in Nederland heb ik een aantal jaren gewerkt en tussendoor gereisd. Maar de verte trok en toen de kans zich voordeed heb ik me op Aruba gevestigd. Ook heerlijk. Een stukje Nederland in de tropen. Maar ook daar geen yoga. Totdat ik een Indiër leerde kennen met zijn vrouw die yoga-les gaf. Aruba heeft geen yoga cultuur, dus hij ging terug naar India, maar niet voordat hij enkele mensen, waaronder mij, opgeleid had tot yoga docent. Na zijn vertrek nam ik zijn lessen over.”

Aruba bleef het dus?

“Door de yoga-lessen groeide mijn verlangen om naar India te gaan om de yoga opleiding te volgen. Mijn goed betaalde baan in Aruba zegde ik op, verkocht mijn huis en trok in bij mijn moeder. Het was anderhalf jaar lang een tijd van reizen naar Ierland en Engeland om in Wales Mansukh Patel te ontmoeten en naar India om daar een aantal maanden in ashram Satyananda yoga verder te ontwikkelen én een paar weken in de ashram van Mansukh Patel een retraite te houden. Tussendoor had ik met mijn moeder een fijne tijd.”

Lekker luieren in India?

“Nou nee, vier maanden intern, betekende vier maanden in uiterst primitieve omstandigheden je ding doen en bijna geen contact met de buitenwereld. Elke veertien dagen mocht ik ‘n halve dag buiten de ashram en kon ik naar huis bellen. Ik weet niet of ik dat nu nog zou kunnen. In 2005 ben ik in Nederland psychosociale hulpverlening gaan studeren die duurde tot 2010 en heb ik een eigen praktijk opgestart. Dat is nu tien jaar geleden.”

Klaar met yoga?
“Naast yoga en psychosociale hulpverlening was de opleiding mindfulness (bewustzijnstraining) heel zinvol. Alles valt samen in mijn aanpak voor de praktijk voor individuele begeleiding en de trainingen die ik geef in mindfulness en yoga. Ook daar leer ik weer van en mijn pad is nog niet klaar. Volgend seizoen start ik een nieuwe yoga-groep en ik wil ook meer mindfulness trainingen en compassie training geven. Dat laatste in de geest van Thich Nhat Hanh. Ook hij is een bron van inspiratie. Ik heb veel gereisd en geleerd en alles valt mooi samen met wat ik nu doe. Hier op deze plek, waar ik me goed voel en waar ik het liefste een klein huisje met een grote praktijkruimte zou hebben.”

Loosbroekseweg 54
5388 VP Nistelrode
De praktijk is gevestigd in het buitengebied van Nistelrode
De yogalessen vinden plaats op diverse lokaties in Nistelrode en Heesch

Wanneer je nadere informatie wilt over één van de drie gebieden (individuele begeleiding, yoga of mindfulness) kan dat:
0412-614050
a.marneffe@hetnet.nl

Foto gemaakt door Ad Ploegmakers


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl