Op de koffie bij….. Carnavalsvereniging Afslag 15

Carnavalsvereniging Afslag 15 nieuwkomer in Nistelrode. Aan de wieg van deze nieuwe carnavalsvereniging staan Geert van Dijk en Stijn van de Bovenkamp. Twee enthousiastelingen van het eerste uur. Geert en Stijn hadden al lang het idee om een carnavalsvereniging op te zetten en het tweetal vond dat het nu of nooit zou zijn. Het concept volgens de heren is simpel maar treffend, oprichting van een gezellige carnavalsvereniging waarin jong en oud zich bezig gaan houden met volksfeest nummer 1: Carnaval. Maar ook voor zoals zij zelf zeggen het bedenken en bouwen van een kwalitatief hoogstaande carnavalswagen met loopgroep erbij.

Om hiermee een trend te zetten en om de optocht in Nistelrode groter en mooier te krijgen. Maar zeker ook niet onbelangrijk voor de gezelligheid. Ze houden zich niet bezig met een dagelijks bestuur of een raad van elf, er is zelfs nog niet eens aan dansmariekes gedacht, en al helemaal niet aan een zogenaamde adjudant voor prins carnaval.

Er is behoefte aan nieuwerwetse gezelligheid, feest en saamhorigheid. Inmiddels is de ledenteller in korte tijd dat de Carnavalsvereniging Afslag 15 bestaat de 40 gepasseerd en het aantal leden groeit snel. En daar zijn Geert en Stijn best trots op.

Het enthousiaste duo heeft in de eerste instantie niet gekozen voor het zelf ontwerpen en maken van een eigen site, deze moet alleen maar worden bijgehouden en daar had men nu nog geen tijd en zin in. Er is volop gebruik van Social media gemaakt, zo is daarom op Facebook een openbare carnavalsgroep aangemaakt; www.facebook.com/nisseroi

Voor het bedenken van een originele naam is onder de leden via Facebook een wedstrijd uitgeschreven. Een diversiteit aan namen kwam voorbij. Maar de origineelste was toch wel Afslag 15. Komend over de A 50 vanaf Uden of anders vanaf knooppunt Paalgraven moet je om Nistelrode in te komen altijd afslag 15 nemen. Logischer kon de bedenker van deze toepasselijke naam het niet maken.

Voor de bouw van een carnavalswagen is bouwruimte nodig, en die werd gevonden bij Pierre van de Rakt op `t Kantje.
Door een werkgroep van de CV is tijdens de zomermaanden een ruwe schets van de carnavalswagen gemaakt deze krijgt het thema ‘Safari’. Dit schetsontwerp is daarna uitgewerkt en voorgelegd aan de leden. Na overleg werd het huidige ontwerp gekozen.
Wilt u weten hoe de carnavalswagen eruit ziet, moet u komen kijken naar de optocht aldus de CV.

Tijdens deze optocht zal namelijk sinds lange tijd weer een grote carnavalswagen inclusief volledig uitgedoste loopgroep te zien zijn. Het plan van de CV is om niet alleen in Nistelrode met de carnavalswagen te pronken maar ook in omliggende dorpen.

Foto's in de bijlage zijn van de zomerbbq en van de vergaderingen


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl