Toneelvereniging Arcadia bezorgt toeschouwers een ‘moordavond’

HEESCH – De vaste toeschouwers zijn het natuurlijk wel gewend van toneelvereniging Arcadia; een avondje lachen, gieren en brullen in een compleet uitverkocht CC De Pas. En ook dit jaar teleurstelde het toneelgezelschap niet want met ‘Moord aan Boord’ liet zij wederom zien welke kwaliteiten zij in huis heeft om menigeen een topavond te bezorgen.

Het decor alleen al was een ware lust voor het oog. Compleet met een bar, strandstoelen op het dek, een mooi verlichte trap, een bij tijd en wijle voorbijvliegende zeemeeuw , de brug waar de kapitein aan het roer staat én… een hut waar uiteindelijk een heuse moord werd gepleegd! Of toch niet? Lof voor de mensen die dit decor hebben gebouwd!


‘Moord aan Boord’ speelde zich af op een luxe cruiseschip genaamd ‘Princess Miracle’. We maakten kennis met Feline die de dagelijkse leiding van het schip in haar portefeuille had maar die zo af en toe, natuurlijk tegen haar zin in, ook ingezet werd als poetshulp; een goede rol van Suzanne Kiestra.
We maakten vervolgens kennis met Stien de chagrijnige poets, een superrol van Mary Verstegen, die niet vies bleek te zijn van een glaasje champagne of twee, drie… en de vriendelijke bardame Julia, heel goed neergezet door Sanne van der Biezen, die altijd een helpende hand bleek én ontzettend verliefd op de kapitein!
Ook leerden we al meteen de ‘beste vriendinnen’ Trude en Elize kennen; twee rijke dames van adel. Trude, een glansrol van Edith Kiestra, is op zich een leuke, vriendelijke maar tamelijk naïeve dame terwijl haar vriendin Elize, top neergezet door een enthousiaste Marion Rovers, op alles en iedereen neerkijkt en eigenlijk met maar één reden aan boord van het cruiseschip is: de kapitein, met wie zij al eens op een andere reis ‘ een leuke tijd in de stoomcabine heeft gehad’ opnieuw weten te verleiden.

Dat lukte helaas niet, mede door alle plastisch chirurgische ingrepen die deze bekakte dame inmiddels achter de rug heeft. Adrie Hendriks speelde wederom een rol die hem op het lijf geschreven was namelijk die van oversekste kapitein wiens, zo op het eerste gezicht enige, missie leek om te turven hoeveel dames hij al op zijn reizen had weten te verleiden. Wil Cranenburg speelde dit keer een meer ingetogen rol dan kenners van de stukken van Arcadia van hem gewend zijn.

Hij kroop voor ‘Moord aan Boord’ in de huid van (nep)scheepsarts dokter van der Velde die, naar wat snel bleek, helemaal geen arts was maar een ordinaire oplichter die aan boord was enkel en alleen om de dames van adel hun kostbare juwelen afhandig te maken. Zijn partner in crime hierbij was Svetlana ,of zeg maar Lynn, want laatstgenoemde, zeer overtuigend gespeeld door Elles van der Wielen, was de bikkelharde vriendin van de scheepsarts die aan boord is weten te komen onder haar schuilnaam Svetlana; zogenaamd de winnares van de Poolse editie van ‘The Voice of Holland’. Gelukkig voor deze oplichtster Lynn en de gasten aan boord, werd het luxe schip zo nu en dan geteisterd door stroomuitval zodat zij haar uh zeg maar gerust kattengejank na enkele uithalen al diende te staken!

Er was trouwens nog een winnares aan boord; namelijk die van de Postcode Loterij. Bep, heel overtuigend neergezet door Helma Ruijs, wist niet wat haar overkwam toen ze aan boord van ‘Princess Miracle’ kwam en zag hoe prachtig het schip er uit zag. Van het feit dat zij niks voor haar bestelde drankjes hoefde te betalen viel ze helemaal achterover maar gemak went snel dus bestelde Bep meteen meerdere cocktails tegelijk; dit tot grote hilariteit van het publiek dat daarna helemaal in een deuk lag toen Bep haar zomerse jurk uittrok en een echte ‘’Bristoli’ bikini showde aan Trude en Elize. Helma had zich namelijk voor haar rol als Bep gehesen in een ‘naaktkostuum’ met een overdaad aan schaamhaar zo vlak boven het bikinibroekje. Eén van de hoogtepunten van de avond.
Uiteindelijk bleek Bep een undercoveragent die samen met de wel heel stille inspecteur, een goede rol van oud- en toch weer nieuw (!) Arcadialid Mark de Haas, aan boord was om de scheepsarts en Lynn/Svetlana in te rekenen die zij als (undercover) agenten al een tijdje in de smiezen hadden.

Gelukkig liep alles uiteindelijk toch nog goed af. Er werd niemand vermoord, de kapitein viel ook als een blok voor de bardame, werden de oplichters ingerekend en wat het belangrijkste was; alle aanwezigen hadden een topavond, keerden met een flinke lach op het gezicht huiswaarts en verheugen zich nu al op wat de Heesche toneelvereniging volgend jaar weer in petto heeft. 

Toneelvereniging Arcadia speelde ‘Moord aan Boord’ van Rob van Vliet in CC De Pas op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart.De regie was in handen van Aranka Venrooij en Mieke Wingens.

Speciale dank aan Juup van Lokven en Han Pannekoek die het licht en geluid verzorgden en ook Bo van der Doelen en Demi Nelissen; de danseressen die de voorstelling compleet maakten met hun mooie dans en dito kostuums.

Klik hier voor meer foto's 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl