Variërende en verrassende slotexpositie

VORSTENBOSCH – Sinds oktober 2012 organiseert de kunstcommissie van de Kloosterkapel in Vorstenbosch ieder tweede weekend van de maand een expositie in de kapel. Maar daar komt nu een einde aan en met een variërende slotexpositie blikt de commissie terug op vijf jaar lang mooie exposities. Op 7 en 8 oktober vindt de laatste expositie, die gratis te bezoeken is, plaats.  

De kunstcommissie bestaat uit Henrian Selten, Henk Coolen en Liete Scheepstra. De drie leden zijn zelf ook actief in het maken van kunst. Samen vonden zij de Kloosterkapel zo’n mooie ruimte, dat ze graag kunstenaars de mogelijkheid wilden bieden om tegen gunstige voorwaarden hier te exposeren. 

Na vijf jaar lang bijna iedere maand een expositie te organiseren, zet de commissie er een punt achter. “We willen anderen nu de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van deze prachtige ruimte”, vertelt voorzitter Henrian. Daar stemmen Liete en Henk mee in. “Het is een heel veelzijdige ruimte, waar ook yoga-cursussen, lezingen, workshops, kinderateliers, theater- of muziekvoorstellingen plaats vinden.” 

In de afgelopen vijf jaar heeft de kunstcommissie haar best gedaan om zoveel mogelijk diversiteit in de exposities aan te brengen. En dat is gelukt, want bijna iedere tak van de kunst is vertegenwoordigd geweest. Van keramiek tot fotografie, van schilderijen tot levende standbeelden, van hoeden en tassen tot sieraden, je kunt het zo gek niet bedenken. Stuk voor stuk waren de exposities op academisch niveau, dus iedere expositie was van dezelfde hoogstaande kwaliteit. 

Alle exposities waren vrij toegankelijk voor iedereen die een kijkje wilde komen nemen. Op die manier heeft de commissie een laagdrempelige mogelijkheid voor iedereen gecreëerd om eens kennis te maken met kunst. “En niet zomaar kunst, we hebben zelfs kunstenaars hier gehad die wereldwijd bekend zijn!” vertellen Henrian, Henk en Liete trots. 

Op 7 en 8 oktober komen bijna alle kunstenaars die de afgelopen vijf jaar geëxposeerd hebben terug voor de slotexpositie. 
En allen waren even enthousiast om straks terug te komen naar de Kloosterkapel. Een kroon op het werk van de kunstcommissie. Voor de laatste keer wordt de expositie dan ook met veel liefde en precisie ingedeeld, aan de hand van een zelfgemaakte maquette.

Ben jij benieuwd naar de kunstenaars en hun werken? Dan ben je op 7 en 8 oktober van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur in de Kloosterkapel aan de Kerkstraat. 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl