Motortoerrit met een extra randje

NISTELRODE - Stel je voor, je gaat even tanken met je motor en je realiseert je dat je eigenlijk geen idee hebt hoe je weer terug naar huis moet rijden. Je navigatie heb je bij je, maar hoe werkt dat ding? Of je stelt je netjes voor aan een nieuw lid van de motorclub, maar je merkt aan de reacties van mensen om je heen dat er iets niet klopt. Ze lachen een beetje, kijken wat ongemakkelijk, want je geeft een hand aan iemand die je al jaren kent. 

Stel je voor, dat je langzaam maar zeker al die mooie herinneringen kwijtraakt van motorvakanties, van het halen van je motorrijbewijs, de aanschaf van je eerste motor. Toch is het vooruitzicht nog verdrietiger. Je raakt je dierbaren kwijt, omdat je ze niet meer herkent. Je valt in herhaling en je vergeet. Onrustig zoek je naar een houvast, naar iets bekends, maar dat vind je niet meer. Toch blijf je zoeken, totdat Alzheimer ervoor heeft gezorgd dat er niets meer is dan leegte.

Mijn moeder lijdt aan Alzheimer en heeft twaalf jaar lang bij mij en mijn gezin gewoond in een bijwoning. Als mantelzorgers hebben we vooral de laatste twee jaren pittige tijden gekend, want deze ziekte heeft een 24/7 impact voor alle betrokkenen. Sinds februari 2017 wordt ze liefdevol begeleid en verzorgd in een woonzorgcentrum. Hoe moeilijk het loslaten ook was, eindelijk konden we als gezin weer een normaal leven leiden. En ja, onze grote hobby weer oppakken: motorrijden!

Toch stopt het gevecht tegen deze ziekte wat ons betreft niet en het mooie is, dat onze motortoerclub MTC…Nisseroi met ons meevecht. Deze club bestaat al ruim 25 jaar en in al die tijd hebben wij als leden prachtige ritten, motorweekenden en andere mooie activiteiten gedeeld. Jaarlijks wordt er ook een open toerrit gehouden waar vooral vrienden, kennissen en familie van onze leden aan deelnemen.

Dit jaar echter, wil MTC…Nisseroi deze activiteit een extra randje geven. De motortoerclub heeft besloten om het complete inschrijfgeld van de open toerrit van zondag 3 juni te doneren aan Stichting Alzheimer. Deze stichting financiert o.a. wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Alzheimer. Er is helaas nog steeds geen zicht op genezing of het stopzetten van deze akelige ziekte, die op steeds jongere leeftijd lijkt toe te slaan. Al het geld is meer dan welkom. 

Omdat we een flink bedrag willen ophalen, hopen we op een groot aantal deelnemers, vandaar dat we via deze weg motorrijders oproepen om mee te doen. Dus wil je een prachtige motortocht rijden en tegelijkertijd een ontzettend goed doel steunen, kom dan op 3 juni naar Nistelrode.

Het zou fijn zijn als je van te voren aangeeft of je komt, zodat wij ons enigszins kunnen voorbereiden op hoeveel motorrijders er mee doen. Dat kan door je aan te melden op de actiepagina van Alzheimer Nederland: www.inactievooralzheimer.nl/motortoerclub_mtc_nisseroi_stop_alzheimer of door een mailtje te sturen naar hetisgoed@home.nl 

Hieronder volgen de details van de open toerrit
Tocht: ca. 200 km
Start: Café 't Tramstation, Nistelrode
Inschrijving: tussen 9.30 tot 11.00 uur
Inschrijfgeld: €10,00
Inschrijfgeld voor duo-passagier: €5,00
Ontvangst met een kop koffie en iets lekkers
De route is beschikbaar op papier en GPS (Garmin en TomTom).

Wil je wat meer weten over onze ervaringen met Alzheimer, kijk dan eens op onze blogpagina openjeogenvooralzheimer

Hopelijk mogen we je ontvangen op zondag 3 juni aanstaande.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl