Tocht met een missie 2018: zon en regen

HEESCH - Zondag 27 mei was weer de jaarlijkse tocht met een missie. Deze fietstocht wordt elk jaar vanuit de parochie in Heesch georganiseerd voor een goed doel. Er waren weer routes uitgezet van 30 en 45 km. Er was voor de 160 deelnemers een stralende dag voorspeld met alleen maar zon. De route leidde o.a. door het mooie Herperduin. In Berghem en Oss werden de fietsers helaas toch verrast door een fikse regenbui. Na de koffie in Berghem of soep en een pannenkoek in Oss, hervatten zij echter vol goede moed de tocht, om bij de Eijnderic in Heesch weer te eindigen en nog een drankje te drinken.

Dit jaar was het goede doel de stichting Sulaweesjes. Deze stichting zet zich sinds 2012 in voor de bouw en verbetering van een basisschool op Java, Indonesië. Deze basisschool Mutiara Indahin Tangerang biedt onderwijs aan 40 kinderen en men wil dit uitbreiden naar 120 kinderen. Nancy de Werd is het bekende Heesche gezicht van deze stichting. Zij bezoekt enkele keren per jaar het project in Indonesië om zich er persoonlijk van te vergewissen dat alles naar de wens van de stichting verloopt. Bij de lunchpost in Oss konden deelnemers kennismaken met haar en haar enthousiasme. Ook konden ze genieten van de zelfgemaakte spekkoek en kroepoek. Menig fietser wikkelde zich ook nog in de mooie gebatikte stoffen die Nancy en haar vrijwilligsters te koop aanboden. Uiteraard was alles voor het goede doel.

De opbrengst van de fietstocht was €1582,88. De verkoop van stoffen en tasjes deed daar nog een schepje bovenop. Een prachtig totaalbedrag, mede te danken aan de sponsering door de Jumbo en drukkerij Wihabo. De fietsers konden met hun deelnemerskaart meedingen naar twee mooie fietspakketten ter beschikking gesteld door Fietsplezier uit Heesch. Mw. de Groot en Mw. Roefs waren de gelukkigen!

De opbrengst van de Tocht met een Missie wordt geheel gebruikt voor de aanschaf van leermiddelen en om de kwaliteit van het onderwijs nog meer te verhogen. Stichting Sulaweesjes is erg actief en organiseert regelmatig evenementen. Op 27 januari 2019 wordt er weer een benefietdiner gehouden in De Pas. Zie voor meer informatie www.sulaweesjes.nl.

In 2019 zal de Tocht met een missie weer worden gereden en wel op zondag 26 mei. Zie ook Facebook: tocht met een missie.

Werkgroep Tocht met een Missie Heesch 

Foto: Voorzitter Sjaak Groen van de werkgroep Tocht met een Missie en de dankbare Nancy de Werd bij de overhandiging van de cheque voor Stichting Sulaweesjes

Klik hier voor meer foto's gemaakt door Ad Ploegmakers 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl