Eerste gezamenlijke energieproject wordt geopend door burgemeester Moorman

Op zaterdag 14 juli om 12.00 uur zal burgemeester Marieke Moorman het eerste zonne-energieproject in Bernheze openen. Zonnepanelen van meerdere eigenaren samen op een dak. Dat is bijzonder omdat deze eigenaren geen panelen op eigen dak hebben maar op de stal van de Fam Krol aan de Liniedijk in Heeswijk-Dinther. Dit is het eerste zogeheten postcoderoosproject van BECO, de lokale eigen Energie Coöperatie in Bernheze.

Open dag op het bedrijf vanaf 11.00 uur
De trotse eigenaren van de veehouderij De Waaistap aan de Liniedijk, Noortje Krol en Nico Miedema, zijn ook eigenaar van een aantal panelen en produceren zo hun eigen duurzame energie. Dat willen ze graag laten zien en tevens stellen ze hun bedrijf open om rond te kijken. Ook zal er over meerdere zaken zoals het opwekken van duurzame energie in stands informatie gegeven worden.

Voor de kinderen is er naast het bekijken van de kalfjes ook nog volop vertier.

De open dag is van 11.00 tot 15.00 uur, Liniedijk 1, Heeswijk-Dinther

Postcoderoos
De Postcoderoos, wat is het? Het is een regeling van de overheid die heeft bepaald dat iedereen die onder dezelfde postcode valt en de postcodegebieden die daar tegenaan liggen mee kunnen doen aan energieprojecten. Bewoners in die gebieden kunnen persoonlijk meedoen en met een of meer zonnepanelen mede eigenaar zijn. Daar staat tegenover dat 15 jaar lang de energiebelasting door de overheid terugbetaald gaat worden waardoor het ook financieel interessant is. Op het dak aan de Liniedijk liggen 625 panelen die van meer dan 20 eigenaren zijn in de postcodegebieden die aansluiten aan de postcode van de Liniedijk.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl