Loosbroek in Halloweensferen

LOOSBROEK – Wuivende spoken, flikkerende lichtjes in de nacht en enge figuren op elke hoek of kant. Vrijdag 2 november is het vanaf 18.00 uur allemaal te vinden én mee te maken in Loosbroek tijdens een Halloweentocht en avond speciaal voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Een interactief evenement met doe-dingen onderweg compleet met ‘trick en treat’, een griezeldisco na afloop, snoepworkshop en dansoptreden van The Swing Girls. Meedoen is gratis en kan vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur bij CC De Wis. Ook kinderen uit andere kernen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Het idee voor de Loosbroekse ‘griezeltocht’ komt uit de koker van Mieke Offermans, Inge van Houtum en Miriam van Dijk. 
Zij wisten intussen het ‘halve turp’ te enthousiasmeren. “Er is een grote knutselgroep van ouders die van alles gemaakt hebben om De Wis, maar ook de tuinen van mensen, helemaal in stijl aan te kleden. Dankzij Lôsbroekwist zijn er prachtige decorstukken gemaakt en er is een groep jongeren die ons gaan helpen tijdens de tocht. Verder zijn er mensen die iedereen die wil, voor aanvang van de tocht in stijl gaan schminken en tot slot kunnen we onze tocht organiseren met financiële steun van Stichting Pallet en sponsoren van Lôsbroekwist”, vertelt genoemd drietal enthousiast. 

Tussen 18.00 uur en 19.00 uur kan iedereen vanaf CC De Wis vertrekken met een route in de hand die door het hele dorp loopt. Bij de huizen met vlag mag aangebeld worden voor ‘trick & treat’, oftewel een snoepje. Onderweg staan ‘duistere figuren’ maar, zo wordt benadrukt, “die hebben instructies gekregen om zeker de allerkleinsten niet de stuipen op het lijf te jagen. Het moet vooral leuk en gezellig zijn. Kinderen moeten na afloop nog wel durven te gaan slapen. Bij een peuter of kleuter moet anders ‘geacteerd’ worden dan iemand van 11 of 12 jaar.” Voor kinderen tot circa 6 á 7 jaar is het nodig dat ouders meelopen. Het is verder aan ouders te bepalen of zij hun kinderen alleen of met vriendjes laten lopen. Onderweg is er nog een aantal spelactiviteiten waaraan kan worden deelgenomen.

Bij terugkomst is het feest nog niet afgelopen. DJ Lars zorgt voor een griezel-gezellige afterparty met bij de doelgroep passende muziek. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om ook met de voetjes van de vloer te gaan en/of een drankje te drinken en even bij te praten. Maar dat is nog steeds niet alles want kok Harm den Dekker verzorgt een snoepworkshop in stijl en The Swing Girls verzorgen een optreden. 

Mieke, Inge en Miriam verheugen zich enorm. “We gaan er echt een leuke, gezellige en ietsepietsie griezelige tocht van maken.” Dan: “Het hoeft niet, maar het zou wel leuk zijn als deelnemers in stijl gekleed meedoen.” Tot slot is voornaam te melden dat ‘weer of geen weer’ de Halloweentocht altijd doorgaat en ook ‘buitendorpse’ jeugd van harte welkom is.

 

 


.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl