De Kloosterkapel Vorstenbosch

VORSTENBOSCH - De Kloosterkapel Vorstenbosch, een ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur en educatie voor Vorstenbosch en omgeving is inmiddels het zevende seizoen in gegaan. De afgelopen jaren hebben vele beeldend kunstenaars, muzikanten, cabaretiers en anderen onze zaal gebruikt en dat vervult ons met enige trots. De rust die men ervaart in de Kapel is bijna spreekwoordelijk geworden. Door middel van onze yogalessen en de Familieopstellingen wordt aan het geestelijk welzijn van de deelnemers aandacht geschonken, waarbij de sereniteit, die de Kapel uitstraalt, als inspirerend wordt ervaren. Maar het blijft een uitdaging om kunst en cultuur steeds weer onder de mensen te brengen. Het is bekend, dat het voor vele clubs en verenigingen de laatste jaren niet makkelijker is geworden om nieuwe vrijwilligers te mobiliseren om de zaak draaiende te houden en dat geldt ook voor ons.

Het beleid zal daarom in de komende tijd enige verandering ondergaan: het is de bedoeling meer beginnende uitvoerders van muziek, tentoonstellingen, zinvol bewegen en lezingen te laten optreden met try-outs bijvoorbeeld. Maar dan wel op hun verzoek. De Kapel zal, ergens volgend jaar, misschien bij het begin van het achtste seizoen vanaf de zomer 2019, meer gaan fungeren als aanbieder van faciliteiten. Hetgeen betekent, dat wij zelf niet meer zo actief op zoek gaan naar mensen voor een optreden.

Tentoonstelling
De maand december is typisch een maand voor bezinning. Vele spiritueel ingestelde mensen zijn met name tijdens de zogenaamde poortdagen extra gevoelig voor contact met het Hogere. De 23e december is zo’n dag. Daarom wordt op 23 december een tentoonstelling geopend over Engelen. De tentoonstelling is opgebouwd met schilderijen van Clasina Buijs uit Alverna(Wijchen), aangevuld met enkele beelden van de verzameling van Albert Dominicus uit Vorstenbosch.

De Katechismus van de Katholieke Kerk zegt over de aard van de Engelen: “Zij zijn zuiver geestelijke wezens en beschikken over intelligentie en een wil; het zijn volmaakte en onsterfelijke wezens met een eigen persoonlijkheid. Zij worden op uiteenlopende wijzen voorgesteld: als gevleugelde poortwachters, als menselijke reizigers en als mensen in witte gewaden. Volgens de katholieke leer worden alle mensen vanaf de geboorte  tot de dood omringd door de bescherming en de voorspraak van Engelen. Ieder mens heeft een Beschermengel. Zo komt het Hogere, wat je je daar ook bij voorstelt, door de Engelen tot ons, gewone stervelingen. De kunstwerken, die we laten zien, kunnen de bezoekers inspireren. 

De tentoonstelling is ook op 2e Kerstdag en de zondagen 30 december en 6 januari te bezichtigen. Van 11.00 tot 16.00 uur. Vrije toegang. De Stichting Kloosterkapel Vorstenbosch nodigt u allen van harte uit.

Zie de website www.kloosterkapelvorstenbosch.nl.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl