Film: The Guilty

NISTELRODE - In de bloedstollende thriller 'The Guilty' volg je bijna anderhalf uur lang enkel een politieman die in een noodcentrale telefoontjes pleegt.

Agent Asger Holm is niet op zijn plek, in de alarmcentrale van de Kopenhaagse politie. Hij vindt het duidelijk knap lastig om een headset te dragen in plaats van een pistool. Hij zal wel moeten, nu hij vanwege zijn betrokkenheid bij een geweldsincident van de straat naar de meldkamer is overgeheveld, in afwachting van het tegen hem aangespannen proces.

Bij ‘The Guilty’ hou je 85 minuten je adem in

Vlak voordat zijn avonddienst erop zit, krijgt Asger (Jakob Cedergren) ene Iben (Jessica Dinnage) aan de lijn, die doet alsof ze met haar dochtertje belt maar laat doorschemeren dat ze is ontvoerd. Wat kan Asger doen, met slechts een telefoon en computer tot zijn beschikking?

Den skyldige (the Guilty) is niet alleen een buitengewoon effectieve thriller, maar ook nog eens het portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven. En dat alles in 80 enerverende minuten, in dat ene, troosteloze decor. 

Donderdag 31 januari – aanvang 20.15 uur

Elke laatste donderdag van de maand organiseert CC Nesterlé een filmavond. Voor achtergrondinformatie over komende films kan men zich aanmelden voor de filmmail via www.nesterle.nl. Kaartjes à €5,- vanaf 19.30 uur aan de kassa verkrijgbaar.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl