Uurtje klassiek in Laverhof

HEESWIJK-DINTHER - Op zondag 10 maart geven Mieke van Huijgevoort (sopraan), André Kézér (klarinet) en Monique van de Ven (piano) een concert in zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther. Het concert is onderdeel van de tweewekelijkse serie ‘Uurtje Klassiek’. De aanvang is 15.00 uur en de toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage. 

Op het programma staan liederen van Schumann en Schubert, de Fantasiestücke van Schumann voor klarinet en piano en het heerlijke ‘Hirt auf dem Felsen’ van Schubert voor sopraan, klarinet en piano. 

Dit is de eerste keer dat het Uurtje Klassiek een klarinettist te gast heeft: André Kézér. Zijn naam doet Hongaars aan, maar hij is een geboren en getogen Loosbroekenaar. Zijn eerste klarinetlessen kreeg hij dan ook bij de Harmonie Sint Servaas van Dinther. Later verhuisde hij naar Venlo waar hij in 1992 eerste klarinettist werd van het Venloos Symfonie Orkest. 

Mieke van Huijgevoort heeft een prachtige flexibele sopraan. Ze treedt regelmatig als solist op zoals in Kasteel Heeswijk en in de Grote Kerk van ‘s Hertogenbosch. In het Uurtje Klassiek gaf ze eerder een schitterend concert met haar tweelingzus. Mieke heeft zangles van Ien Bouwmans. 

Monique van de Ven is professioneel pianist. Door andere keuzes heeft haar aanvankelijk veelbelovende pianocarrière jarenlang stil gestaan. Toen haar moeder in Laverhof ging wonen zette zij daar het ‘Uurtje Klassiek’ op. Hiermee dwong ze zichzelf onbedoeld om weer veel te spelen. Dat wierp zijn vruchten af: Monique is weer steeds meer te horen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl