Nationale herdenking HDL

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - Met dit jaar bijzondere aandacht voor 100 jaar kiesrecht! Ook in onze dorpen neemt de belangstelling om bij de herdenking aanwezig te zijn toe. Dit jaar wordt er bij de Herdenkingsceremonie in de St.Willibrorduskerk in Heeswijk sfeervol stilgestaan bij diegene die hun leven gaven voor onze vrijheid. 

Samenkomst voor deze Nationale Herdenking om 18.30 uur. Aanvang herdenkingsceremonie om 18.45 uur met medewerking van B&W, Pastor Pieter Molenaar NH kerk, Gilde St.Barbara, Fanfare St.Willibrord en de Oranje Comités HDL. Tijdens deze ceremonie zullen ook diverse gedichten worden voorgedragen.

Koor Amicanto zal twee nummer ten gehoren brengen en wel 'Morgen zal er vrede zijn' van Marco Borsato en 'Als wij niets doen' uit de musical Soldaat van oranje. Twee hedendaagse liederen met teksten  die ook zeker in deze tijd spelen. Koor Amicanto hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de gedachte van de herdenkingsviering.

Na de Herdenkingsceremonie volgt er een stille tocht naar de Airborne kapel en het Herdenking Monument Burgerslachtoffers. Ter ere van alle gevallenen worden er bloemstukken gelegd door burgemeester Marieke Moorman, de Oranje Comités en door Hans de Visser bij het Monument dat speciaal is opgericht voor de Burgerslachtoffers1940-1945 HDL.  

Bijzonderheden over de Burgerslachtoffers kun je vinden op www.bevrijdinghdl.nl. Hier vind je de verhalen en foto’s onder welke omstandigheden de slachtoffers vielen en hoe de oorlogsjaren verliepen in onze omgeving.

Ook kun je hier de REMEMBERSTONE ROUTE downloaden. Die route leidt je langs alle plaatsen waar de REMEMBERSTONES geplaatst zijn ter ere van de Burgerslachtoffers in HDL. 

Na afloop van de stille tocht is er samenkomst in het Willibrordcentrum naast de kerk in Heeswijk, alwaar iedere deelnemer wordt uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie/thee samen nog wat na te praten over deze Nationale Herdenking. 

Graag tot ziens op zaterdag 4 mei bij de Nationale Herdenking in Heeswijk-Dinther.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl