WHV Loosbroek viert 60-jarig jubileum tijdens het weekend na Hemelvaartsdag

LOOSBROEK – Het Veld 3 feest, een stratentoernooi en een dienstenveiling. Het 60-jarig jubileum van de Loosbroekse voetbalclub wordt groots gevierd. Tijdens het weekend van 30 mei tot en met 2 juni zullen de hoogtepunten van de geel-zwarte club zeker gevierd worden, maar wordt er ook stilgestaan bij het grote gemis van dierbare spelers. 

De club is destijds begonnen met 54 spelers en is op dit moment uitgegroeid tot 350 leden met zeventien elftallen. “Het is niet alleen een voetbalclub, het is soms wel één groot familiebedrijf. Het is een plek om samen te komen, het sportieve middelpunt van Loosbroek”, vertelt Ad Schouten, bestuurslid. “Een warme club, met een lach en een traan. We zijn gebouwd op vrijwilligers en steken allemaal onze handen uit de mouwen.” 

Feestweekend
Het feestweekend wordt geopend met de jaarlijkse Meerkampdag voor de jeugd op donderdag 30 mei, met dit jaar een 60-jarig bestaan-tintje. De dag zal afgesloten worden met een heuse playbackwedstrijd. Op vrijdag 31 mei is het Veld 3 feest op evenemententerrein De Hoef. “Alle jeugd vanaf 18 jaar uit de omgeving is van harte welkom om samen kruipend ’t veld af te gaan”, vertelt organisator Ivo Kanters vol enthousiasme. 

Overweldigend respons
Het stratentoernooi, van 10 jaar weggeweest, wordt op zaterdag 1 juni weer in Loosbroek georganiseerd. Het zal dit jaar wel een andere vorm krijgen; een minitoernooi, met 7 tegen 7 spelers, op half veld. “Met 127 deelnemers is dat een overweldigend respons”, volgens Henk van Krieken, lid jubileumcommissie. Zelfs oud-Loosbroekenaren kunnen de strijd aangaan. Ook aan de jeugd is gedacht; voor hen wordt een FIFA-toernooi op de Playstation georganiseerd. Op zaterdagavond is de echte WHV-feestavond. Een feest voor leden, vrijwilligers, sponsoren én oud-leden. Oud-leden kunnen zich nog aanmelden via bestuur@whvloosbroek.nl 

Groot gemis
Op zondag 2 juni wordt stilgestaan bij de verdrietige gebeurtenissen in de clubgeschiedenis. Om 11.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst voor overleden voetballers, vrijwilligers en bestuursleden. Een samenzijn verzorgd door diverse clubleden met live gezang en prachtige teksten. 

Sponsors in het zonnetje
Zondagmiddag worden de sponsors in het zonnetje gezet met een lunch. “Dankzij hen hebben wij een mooie accommodatie en kunnen wij het sporten in Loosbroek realiseren voor een acceptabele contributie”, vertelt Paul van der Wielen, voorzitter sponsorcommissie. Aansluitend aan de lunch is er voor iedereen een dienstenveiling met loterij. Met diensten als het rondrijden in een Ferrari, een georganiseerd feest voor 75 personen bij hoofdsponsor Lunenburg Events & More of twee vip-vrijkaarten voor een concert naar keuze in Ziggo Dome. De opbrengsten van dit jubileumweekend zullen ten goede komen aan de jeugd, de vervanging van de lichtinstallatie en verbetering van de accommodatie. 

Kaarten voor het Veld 3 feest zijn te koop in de kantine van WHV of op de Facebookpagina van Veld 3. Voor een entreeprijs van € 25,- is er onbeperkt bier, fris en wijn tot 1.00 uur.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl