Romeins feest

SLABROEK - Natuurcentrum De Maashorst doet mee met het Oerfestival op de Maashorst met op zondag 13 oktober een groot Romeins feest. Voor één dag heet Slabroek Terra Romana!

Zondag 13 oktober
De omgeving van het natuurcentrum heeft een rijk historisch verleden. Er is van alles te doen, te maken en te proeven uit de Romeinse tijd. Om 10.30 uur het Romeinse feest. Er is van alles te beleven. Kinderen kunnen voor € 2,- een buideltje met muntjes kopen waarmee ze op het erf van alles kunnen doen. Het gebruik van munten werd immers door Romeinen ons land binnengebracht. Je kunt van klei een pot maken, een kruidenthee maken, een armbandje maken van echte natuurlijke materialen en je kunt je verkleden als een Romein! Ook zijn er hapjes te proeven want: wat aten de Romeinen eigenlijk? Vrijwilligers van de heemkundekring laten van alles uit de Romeinse leskist van ‘Kunst en co’ zien. Ook kun je in een bak zelf op zoek gaan naar echte vondsten. Wat je vindt mag je mee naar huis nemen! 

Op deze dag is ook het nationaal archeologieweekend en daarom maakt het natuurcentrum er met de leden van de werkgroep archeologie van Heemkundekring Uden een bijzondere dag van. Om 12.00 uur en om 14.00 uur kan men met leden van de archeologiewerkgroep gaan speuren met een metaaldetector op een akker in de buurt. Dit is gratis.

Op woensdag 16 oktober is er een wandeling naar het nabijgelegen urnenveld. Om in Romeinse sferen te blijven kan men op die dag met een gids maar ook met een huifkar naar het urnenveld toe. Voor de wandeling naar het urnenveld moet u zich vooraf opgeven. De kosten hiervoor bedragen €3,50 voor volwassenen en €2,50 per kind.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl