Film: Rocketman (2 golden globes)

NISTELRODE - CC Nesterlé vertoont tijdens de filmavond de wervelende rockmusical Rocketman over het leven van de popster Elton John.

Taron Egerton speelt Elton John in de film, waarin te zien hoe de jonge Elton besluit naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan en vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Regisseur Dexter Fletcher neemt in deze wervelende rockmusical geregeld loopjes met de werkelijkheid. Dat past ook bij de theatrale opzet van zijn film, die de prachtige liedjes verweeft met een kleurrijk levensverhaal.

Zo van het podium gelopen in z’n showpak (oranjerode overall met vleugels, hoofdkap met hoorns) ploft een opgefokte Elton John neer voor z’n eerste therapeutische groepssessie in de afkickkliniek. Hij is, somt de rockzanger op, verslaafd aan alcohol, drugs, pijnstillers, seks, impulsaankopen. Daarnaast zijn er nog z’n woede-uitbarstingen en die eetstoornis.

Elton Johns muziek blijft de grootste ster van Rocketman, maar Taron Egerton ontpopt zich tot een goede tweede. Hij zingt alle liedjes zelf wat de kwetsbaarheid van zijn personage nog beter voelbaar maakt

Op deze avond is het - wegens de verbouwing van Eetcafé ’t Pumpke - niet mogelijk om gebruik te maken van het diner+filmarrangement.

Donderdag 30 januari | aanvang filmavond 20.15 uur | tickets €5,- verkrijgbaar aan de kassa, voorafgaand aan de film.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl