50 jarig jubileum Zonnebloem HDLV

HEESWIJK-DINTHER-LOOSBROEK-VORSTENBOSCH - Even leek het coronavirus roet in het eten te gooien bij de viering van het 50-jarig jubileum van de Zonnebloem HDLV. In overleg met diverse instanties besloot het bestuur en de feestcommissie om de festiviteiten gewoon door te laten gaan. Met 170 gasten begonnen we vrijdag 6 maart het feest bij café Stanserhorn in Heeswijk-Dinther.

Om 11.30 uur werd iedereen welkom geheten door voorzitter Marijke Verhagen. Zij blikte terug hoe het begonnen was, 50 jaar geleden.

In H.D.L. is de zonnebloemorganisatie in 1970 opgericht door Mevr. Verkaar samen met Els van Ooirschot. Beiden uit Heeswijk. Zij hadden geen bestuursfunctie maar ze hebben alleen het initiatief genomen. Uit Loosbroek sloten aan Ria Wintjes en Marietje van Pinxteren. Uit Dinther Eli v. Beekveld en Jaan Nelissen. Deze vormde samen het bestuur. En zo ontstond de zonnebloemafd. H.D. Er zaten destijds ook nog zusters van Cunera in het bestuur. Dat hoorde toen der tijd zo. Alle gasten gingen zoveel mogelijk mee met de zonnebloemboot. Dat waren er vaak wel honderd en Eli v. Beekveld was de organisator en kookte voor de hele groep. Een mooi verhaal.

Om 12.00 uur werden de gasten verrast met een uitgebreide lunch. Het was echt genieten van soep, worstenbroodje en broodjes. Na de lunch was er een optreden van Tonny Wijnands uit Deurne. Een muzikant pur sang die zich zelf begeleidde op gitaar en banjo. Zijn liedjes waren voor de gasten allemaal herkenbaar. Van de Heikrekels tot André Rieu. Even terug naar vroegere tijden.

In de pauze kreeg Annemieke v.d.Ven (regiovoorzitster) het woord. Zij sprak lovende woorden voor de jubilerende vereniging. Helaas was de afgevaardigde van gemeente Bernheze afwezig vanwege ziekte.

Na de pauze, waarin een drankje en een snoepje werd geserveerd ging Tonny weer verder met zijn optreden. Om 15.30 uur gingen de gasten met lachende gezichten naar huis. 

Om 17.30 uur werden de vrijwilligers welkom geheten. Ook voor hen was het een feestdag. Zij genoten van een super lekker koud/en warm buffet, samengesteld door het personeel van Stanserhorn. Het buffet werd afgesloten met een overheerlijk toetjesbuffet. Na het eten nam de feestcommissie het over met een foute bingo. Het was een gezellige avond met inderdaad foute prijzen. We kunnen zeker terug zien op een geslaagde dag.

Een woord van dank aan het personeel van Stanserhorn en zeker aan de leden van de feestcommissie...dank jullie wel!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl