Eerste voorstelling seizoen CC Nesterlé goed verlopen

NISTELRODE - CC Nesterlé start seizoen met de voorstelling ‘Gulzig’ van cabaretier Rob scheepers. Het was de tweede try out en nu al was de voorstelling heel compleet en stond hij als een huis. 

CC Nesterlë had kosten nog moeite gespaard om Rob toch in staat te stellen zijn voorstelling te spelen. Zelfs tweemaal op dezelfde avond met telkens 60 mensen publiek met voldoende afstand.

Rob leek het allemaal niet te deren. In een sneltrein vaart met de nodige bravoure liet hij vooral hele herkenbare persoonlijke zaken de revue passeren. De lach zat hem vooral in de bijzinnen en de verborgen woordgrappen. Daarnaast was er veel herkenbare zelfspot zoals zijn onverzadigbaarheid, onhandigheid en verborgen angsten. Als publiek herken je die onmiddellijk bij jezelf en lach je eigenlijk om jezelf.

De man/vrouw verschillen en de verbazing daarover zijn natuurlijk dankbare onderwerpen en Rob maakt hier dan ook veelvuldig gebruik van. Aan niets is te merken dat hij een beginnend cabaretier is en heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die vooral gekenmerkt wordt door vriendelijk cynisme, zelfspot en tomeloze energie. Wat mogelijk nog ontbreekt zijn de rustmomenten in de voorstelling en de verdieping. 

Complimenten voor CC Nesterlé die het met al zijn vrijwilligers toch maar mogelijk gemaakt heeft om deze voorstelling door te laten gaan, ondanks alle corona maatregelen. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat kleine theater voorzieningen in dorpen blijven bestaan.

Alleen al omdat cabaretiers zoals Rob Scheepers kunnen laten zien wat ze te bieden hebben. In dit geval heel veel.

Meer foto's...klik hier

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl