Aanmelding tiende Lourdesreis vanuit R.-K. Augustinusparochie geopend

HEESWIJK-DINTHER-LOOSBROEK - Helma Jansen zal donderdag 18 augustus voor de tiende keer vanuit de R.-K. Augustinusparochie Berlicum-Middelrode-Heeswijk-Dinther-Loosbroek een zevendaagse groepsreis naar Lourdes begeleiden. Lonneke van Vessem staat Helma als pastoraal werker voor de vijfde keer bij. Helma en Lonneke hebben als begeleiding van bedevaartreizen naar Lourdes inmiddels hun sporen verdiend. Zij werken nauw samen met de Vereniging Nederlandse Bedevaarten. De aanmelding voor de treinreis (TGV) naar Lourdes van 18 tot 24 augustus is nu geopend. Voor meer informatie neem contact op met Helma Jansen, 06-30725302 of helmajansen@live.nl.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis in de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kun je niet alleen terecht met je zorgen en verwachtingen, maar ook met je dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft. 

Stichting Lourdes Bereikbaar
Om meer mensen in de gelegenheid te stellen een reis naar Lourdes te maken, richtte Helma Jansen samen met haar man in 2018 de ‘Stichting Lourdes Bereikbaar’ op. Lonneke van Vessem, pastoraal werker en begeleider Lourdesreis vanuit de Augustinusparochie, maakt ook deel uit van het stichtingsbestuur. Voor alle informatie, onder andere om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage vanuit de ‘Stichting Lourdes Bereikbaar’, óf om een bijdrage te storten op de rekening van de Stichting-, neem contact op met Helma Jansen. 

Bij de reis is inbegrepen:

• Transfer per bus vanuit Berlicum naar Noord-Frankrijk v.v.
• Vervoer met de TGV van Noord-Frankrijk naar Lourdes v.v.
• Transfer per bus van het station van Lourdes naar je accommodatie in Lourdes v.v.
• Lunch- en of dinerpakket op de heen en terugreis
• Verblijf op basis van een tweepersoonskamer en volpension
• Pastorale-, medische- en reisbegeleiding gedurende jouw reis en het gehele verblijf in Lourdes
• Nederlandstalig programma
• Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage Heiligdom en Calamiteitenfonds.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl