50PLUS Bernheze i.o.: Leven met het coronavirus
50PLUS Bernheze i.o.: Leven met het coronavirus

50PLUS Bernheze i.o.: Leven met het coronavirus

Gemeente Bernheze

We zijn er voor elkaar, dat is de instelling waarmee 50PLUS i.o. te Bernheze in het leven staat. Waar wij kunnen helpen zullen wij helpen voor iedereen die dit op prijs stelt.

Eenzaamheid is iets wat mij persoonlijk aangrijpt. Het gevoel dat er mensen op dit moment in deze vervelende corona tijd eenzaam zijn is gewoon niet fijn, en zou met meer aandacht voor elkaar al iets verholpen kunnen worden.

Dat er vele ouderen in Bernheze eenzaam zijn wist ik wel maar dat er een miljoen mensen zich sterk eenzaam voelt en een op de drie Nederlander zich matig eenzaam voelt wist ik niet.

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een luisterend oor, daar weet ik alles van als voormalig vrijwillig mentor. Een mentor die mensen opzoekt het zij thuis of in het verzorgingshuis, en kijkt of zij de zorg krijgen die afgesproken is, ook een luisterend oor bieden en horen of er bijzonderheden zijn.

Het voelt heel speciaal dat ik zo dichtbij iemand mag komen. Samen met 50plus i.o. wil ik graag opkomen voor al onze inwoners van Bernheze, of het nu gaat om het ouderenbeleid, de thuiszorg, naast alle gemeentelijke openbare gebouwen ook de detailhandel gangbaar maken voor mindervaliden. Dat wij als ouderen gehoord gaan worden het wordt tijd!

Hoop van ganser harte dat alles zo snel mogelijk weer normaal mag gaan en sluit af, een beetje aandacht en een groet doet u vast en zeker goed.

Namens team 50PLUS Bernheze i.o.

Henny van der Wal
Hans Bongers