DNI: laatste rondje?
DNI: laatste rondje?

DNI: laatste rondje?

Gemeente Bernheze

Dinsdagavond 13 oktober vond in de commissie Maatschappelijke Zaken de discussie plaats over de toekomst van De Pas. Het college had de opdracht van de commissie uitgevoerd, waarbij scenario 2 beoordeeld is en scenario 3 geheel onderbouwd. Het college stelt nu voor om te kiezen voor scenario 3 met een investering van € 2,5 miljoen excl.btw.

Alvorens de VVD-Bernheze hierover een besluit kan nemen, hebben we nog wel veel vragen en opmerkingen. Inmiddels is het pand aangekocht en na aflossing van de hypotheek en verrekening van overige openstaande posten resteert er een bedrag van 
€ 556.750,- voor DNI om de bedrijfsvoering uit te voeren.

Er is nog geen huurcontract tussen de gemeente en DNI getekend, maar de wethouder gaf aan dat er jaarlijks een huurbedrag 
van € 85.000,- mee gemoeid zal zijn.

Er is veel discussie over de horeca, commercieel of alléén para-commercie. Hierover is de nodige verwarring ontstaan, omdat er partijen zijn die vinden dat commerciële horeca kan/mag maar de lokale horeca niet. De VVD-Bernheze is voorstander van commerciële horeca, maar het college kiest voor para-commercie.

De exploitatiebegroting is onduidelijk. Het advies aan de gemeente toont een klein negatief resultaat van € 5.000,- bij een omzet van € 700.000,- De cijfers van DNI zelf geven een verlies van € 99.000,- aan.

In scenario 3 wordt voorgesteld om de theaterzaal te behouden, ondanks de keuze voor slechts een podiumfunctie. Dit stelt diverse grote evenementen gerust, zoals Carnaval en For Mineur.

Reageren: info@vvdbernheze.nl
Jack van der Dussen, fractievoorzitter