Afbeelding

Lezersactie: uniek circus in Heesch

Welzijn & Maatschappij

Lezersactie
Wil jij met z’n tweeën genieten van Circus in de Zorg? Mail dan naar puzzel@bernhezemedia.com waarom en met wie. Stichting Vrienden van Heelwijk geeft samen met DeMooiBernhezeKrant 3 x 2 kaartjes weg voor een voorstelling naar keuze.

Circusartiesten treden op speciaal voor bewoners Heelwijk

HEESCH – Kom dat zien! Een wel heel bijzonder circus strijkt Eerste Pinksterdag neer in Heesch. Circus in de Zorg geeft die dag drie voorstellingen speciaal voor de bewoners van Heelwijk, maar die ook zeker toegankelijk zijn voor alle andere inwoners van Bernheze! Stichting Vrienden van Heelwijk is heel blij dat zij de wens van vele bewoners van het woonzorgcomplex in vervulling kan laten gaan. 

Stichting Vrienden van Heelwijk organiseert wel vaker leuke activiteiten in Heelwijk, maar heeft nu wel een heel speciaal uitje op de agenda staan. “Circus in de Zorg speelt in op de belevingswereld van onder andere ouderen, mensen met dementie en mensen met een beperking. Het circus, dat op het grasveld bij basisschool Emmaus en sportzaal de Lindershof, komt te staan, zal bij de bewoners van Heelwijk zeker veel mooie herinneringen naar boven brengen en hen met een glimlach weer huiswaarts laten keren. De artiesten zijn niet alleen lenig en grappig, maar ook sensitief en begaan met het publiek. Zo begeleiden ze bijvoorbeeld iedereen, met of zonder rolstoel, naar hun plek. Dat schept meteen al een band”, zegt Henk van den Akker van Stichting Vrienden van Heelwijk.

Bewoners van Heelwijk kunnen zondag 19 mei gratis genieten van een van de drie voorstellingen die een uur duren en die plaatsvinden om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Overige bezoekers betalen slechts € 10,-. Per voorstelling zijn er 170 plekken, waarvan 30 rolstoelplaatsen, beschikbaar. 

Stichting Vrienden van Heelwijk is speciaal voor deze activiteit een crowdfunding gestart en heeft daarmee het benodigde bedrag bij elkaar weten te krijgen. Ook heeft zij een mooie bijdrage mogen ontvangen van de gemeente. “En het geld dat eventueel overblijft, gaat weer terug in de pot zodat we nog meer leuks kunnen organiseren voor onze mensen.”

De kaartverkoop vindt woensdag 1, 8 en 15 mei plaats in de grote hal van Heelwijk; steeds van 13.00 tot 16.00 uur. Pinnen is mogelijk. Ben er snel bij, want op=op!

Mooie herinneringen naar boven brengen en mensen met een glimlach weer huiswaarts laten keren